keskiviikko 19. joulukuuta 2018

Joulupaketit vuosien varrelta

Joulukuuset olin uskollisesti kuvannut joka vuosi, mutta jostain syystä pakettityylini esittelen paljon harvemmin, vaikka joka joulu ne paketit sieltä kuusen alta kuitenkin löytyvät. Asia johon oikeastaan kiinnitin huomioni vasta nyt, kun vanhoja postauksiani joulupaketeista selailin. Päätin silti tehdä niistäkin oman muistelopostauksen, koska varsin kivoja tyylejä on meillä mielestäni paketeissa ollut. 

Vuoden 2010 joulupaketit

Meillä oli suosittu ruskeaa pakkauspaperia jo vuosikaudet kun tänä vuonna päätin testata sen kanssa punaista lahjanauhaa. Tuo on kyllä siitä kiva paperi, että sen kanssa taitaa sopia ihan kaikki mahdolliset värit ja pelkällä nauhalla sen saa hyvinkin juhlavaksi ja tyylikkääksi.

Vuoden 2011 joulupaketit

Tuona vuonna testattiin mustan ohuen paperinauhan lisäksi hyvin steampunkkimaisia pakettikortteja, jotka tietenkin leimailtiin itse. Niistä tulikin varsin suositut tuonna vuonna, melkein ei kehdannut repiä paketteja aukikaan. Säästin muuten tuolloin osan noista pakettikorteista myöhemmin käytettäväksi, ovat tallessa vieläkin.

Vuoden 2013 Joulupaketit

Vuonna 2013 lahjat paketoitiin aiemmin kirppisteltyyn hauskaan leijonakuvioiseen paperiin joka koristeltiin sävy-sävyyn olevalla ruskealla lahjanauhalla ja itsetehdyllä keraamisella pakettikortilla. Nuo pakettikortit toimivat myöhemmin hyvin myös kuusenkoristeina ja pyyhemerkkeinä ja vaikka sun minä kivana kilkutimena. Näistäkin osa on minulla tallessa edelleen (osa on tietty lahjansaajilla itsellään).

Vuoden 2014 joulupaketit

Tuona vuonna olin saanut käsiini ison rullan aitoa vanhaa paikallisen pyörähuoltamon pakkauspperia ja tietenkin joululahjat pakattiin myöskin siihen. Onnekkaasti löytynyt suht oikean sävyinen sininen pakettinaru kruunasi puketit juhlaviksi. Vaikka olen rullasta käyttänyt jo vaikka ja mihin, on sitä vielä niin paljon jäljellä, ettei siitä oikeastaan huomaa käytetyn juuri lainkaan.

Vuoden 2016 Joulupaketit

Tuon vuoden pakettityyli räjäytti kyllä pankin suloisuudellaan. Mikäs vanhasta pitävälle paremmin sopisikaan kun kerrassaan pieteetillä tehty vanhanajan jouluposti. Erilaiset vanhaa henkivät pakkauspaperit, oikeat käytetyt postimerkit ja aidolla leimasimella tehdyt lähetyskortit sekä vähemmän aidoilla postileimat. Kokonaisuuden kruunasi vielä 80-luvulla peruskouluissa opetettu vanha kunnon kaunokirjoitus jolla kirjoittelin tyylin täydelliseksi. Tällä tyylillä mennään tässä huushollissa taas muuten tänä vuonna. Joulupostia ei voita mikään.

My different styles of wrapping the christmas gifts over the years. The links are to the original blog posts of the gifts. Go check them out for more photos.

6 kommenttia:

 1. Hauska katsoa eri tyylejä. Hienoja paketteja on kyllä kaikki :)

  VastaaPoista
 2. Upeita paketteja. Kivoja muistoja sinulla tallessa.😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Tässä blogissa säilyy tallessa kyllä vaikka ja mikä :-)

   Poista
 3. Siis häh! Enpä ollut ennen nähnyt moista tematiikkaa joulupaketoinnissa. Meillä pakataan sellaiseen paperiin ja pussukkaan ja nyssykkään kuin sattuu löytymään ja keko on joka vuosi sekavan kirjava :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuule, nämä minun ovat vielä pientä, alalle vihkiytyneet harrastajat ne vasta paketoivatkin komeasti ja sitten kaikki revitään aattona silpuksi kun lahjat avataan :D

   Poista