keskiviikko 28. marraskuuta 2018

Joulufiilistelyä keittiössä

Mikäs sen ihanampaa kun olla yksin kotona, pistää tunnelmallista joulumusaa ämyreistä ja alkaa paistella kauden ensimmäistä piparkakkusatsia. Pääsin testaamaan uutta koristelukaulintakin, jonka ostin hetken päähänpistosta nähtyäni tarpeeksi monta mainosta sen erinomaisuudesta. No, erinomainenhan se kyllä onkin, tosi hauskoja tulee tuollaisista piparkakuista. Pitää vielä testata tämä myös vaalealla taikinalla ja pyöreällä muotilla, jahka vaan löydän sen jostain ensin.

Ja sitten toinen asia, vaikken olekaan vielä ehtinyt niitä kaikkia uusia marmoritasoja keittiööni asentaa, toimii tämä yksi jo NIIN hyvin. Olin aiemmin vain kuullut siitä kuinka hyvä alusta se on leipoa, mutten olisi ikinä uskonut että SE ON NÄIN HYVÄ. Siis ihan täydellinen, todella mukava ja miellyttävän tuntuinen. Ei tarvitse jauhojakaan laitella kun taikina lähtee siitä niin hienosti irti. Ihan uskomatonta miten hyvä.

Nyt menen takaisin tuonne hääräämään. Pitää vielä leipasta ne piparkakkukalenteriin tulevat piparit ja ehkä pari satsia lisää näitä kuvassa oleviakin. Ne ovat kivat kuuseen tai muihin koristeisiin tai vaikka lahjapaketin päälle nimikortiksi. Vai laittaisikohan tänä vuonna piparikalenteriinkin tämän muotoiset...? No, aika näyttää. 

First time baking gingerbread cookies on a marble counter and I'm in heaven! I had heard that it's good, but I never could have imagined it to be this good! Good to roll and absolutely no sticking too hard. The. Most. Perfect. Surface. Ever. 

6 kommenttia:

 1. Huomenta, kerrohan miten kuviot pysyivät paistettaessa :)?
  Marja kommentoi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan hyvin pysyi paistettaessa. Käytin kaupan valmista piparitaikinaa joka ei turvonnut paistaessa juuri lainkaan. :-)

   Poista
 2. Olipas hauskan näköinen kaulin, minäkin jään odottelemaan tietoa siitä miltä valmiit piparit näyttävät 😊

  VastaaPoista
 3. Mulla ei ole koskaan ollut marmoritasoa, mutta graniittitaso kyllä ja jep, kaikki kivitasot on todella hyviä leivonta-alustoja. Enpä ollut tuollaista kaulinta ennen nähnyt, aika hauska. Muakin kiinnostaa miten kuviot pysyy paistettaessa :-)

  VastaaPoista
 4. Näitä minäkin mietin. Palavatko kuviot uunissa? Tai näkyvätkö uunin jälkeen? Onko tuo tarpeeksi syvä kuvioiden pysymiseen? Ja mistä olet ostanut tuon kaulimen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Palaminen riippuu paistajasta ja näkyminen hyvin tai huonosti taikinasta. Minusta on tarpeeksi syvä ja kuviot näkyivät piparitaikinassa ihan hyvin paistamisen jälkeen. Ostopaikka oli Confetti.

   Poista