torstai 1. marraskuuta 2018

Harmistuksen kautta voittoon

Nyt kun on ollut niin harmaata ulkona ja tuntuu että kaikki uutisetkin ovat pääosin vain masentavia tarvitaan järeitä aseita mielen ja kehon piristämiseksi ja parhaiten meillä siihen toimii aina pieni remontti jossain päin huushollia. 

Nyt on haaveissa on ollut jo jonkin aikaa uusia keittiön tiskiallas. Vanha alkaa olla jo niin krakeloitunut ja pinttynyt, ettei sitä enää mikään aine valkoiseksi saa ja sen toimivuuskin on tässä vuosien saatossa paljastunut meille melkoisen huonoksi.

Vanha allas on toki tosi nätti ja on sen puolesta sopinut keittiöömme tosi hyvin. Helpointa olisikin ollut vain ostaa uusi samanlainen ja jatkaa niin kuin ennenkin, mutta kun on se iso ongelma tuon toimivuudessa. 

Tässä mallissa, missä hana on altaan ja seinän välissä on nimittäin (ainakin tässä taloudessa) täysin mahdotonta pitää tuota takaosaa kuivana. Täällä tiskaillaan käsiä pestään keittiössä niin usein, että se on melkolailla alati märkä, jollei sitä joka kerran jälkeen erikseen pyyhi ja eihän sitä nyt aina jaksa tai muista tai edes viitsi. Ja siitä johtuen tuolla silikonit rupsahtavat ja alkavat sitten jossain vaiheessa vuotaa ja tuhoavat tuon kansilevyn, joka meillä onkin jo kertaalleen vaihdettu uuteen.

Olenkin haaveillut tähän sellaista allasta joka ulottuisi takaosastaan seinään asti ja edestä tulisi yli, niin kuin sellaiset vanhanajan maalaisaltaat tekevät. Olin jo valmiiksi katsonut, että Ikean valikoimissa sellainen on ja päättänyt että se ostetaan, ja kun sitten aloin sitä tavaratalosta etsiä huomasin, että mallia olikin juuri muutettu sellaiseksi ettei se takaosa enä ulotu seinään asti. Siis, miten kökkö säkä! Se oli muuttunut ihan kuukautta aiemmin ja tietty siinä vaiheessa kaikki ne vanhat mallit oli jo myyty loppuun koko maasta! Arvatkaa kiskoinko tukan irti päästäni? Teki mieli vetää kaikki hampaatkin perässä...

Eihän siinä auttanut muu kun pistää google laulamaan ja tonkia kaikki mahdolliset nettikaupat, -torit ja -liikkeet joista allasta voisi etsiä, mutta tuloksetta. Sitä ei tähän hätään ollut tarjolla missään, mikä osoittautuikin sitten todella hyväksi onneksi, koska siinä etsiskellessä olin bongannut tämän kuvassa olevan altaan. Se on käytetty Villeroy & Bochin maalaisallas, ja juuri sellainen mistä haaveilin, mutta parempi! 

Kävi nimittäin ilmi, että tämä on mitoiltaan meille istuvampi kuin se Ikean allas olisi ikinä ollut. Tässä on myös se ihanuus, että tuo etureuna on täysin ehjä, ei siis mene osin tason päälle sivuista niin kuin se Ikean versio olisi tehnyt. Ja mikä parasta tuossa takaosassa näyttää olevan pienet kaadot altaaseen päin, joten sitä vesiongelmaa pöydän ja altaan välissä ei enää ikinä meille tule!

Nyt vaan pitää askarrella paikoilleen tämä ja se vaatiikin pientä modifiointia. Alakaapistoa pitää siirtää vähän eteenpäin ja yhtä kaappia hieman muotoilla uusiksi, hanakin pitää ehkä vaihtaa, tai edes se juoksuputki siitä, mutta katsotaan nyt ensin miten kaikki asettuu. En just nyt malttaisi millään odottaa että tämä on paikoillaan!

It seems that every time the fall comes, wit all the darkness and gloomy days I start a renovation project in the house, just to cheer me up. This year it's the kitchen again, I've dreamed of a differend sink, a butlers sink in particular. The old sink is so stained and worn out that it's a good time to change it now. I had in mind the Ikeas farm sink, but they changed the design of it and the new design doesn't reach to the back wall anymore, a feature I was adamant about, cause it's a huge problem to us that the back between the sink and wall is always wet and the water spills there so easily when you use the tap. 
Luckily I found my dream sink from Villeroy & Boch on an online auction.and didn't have to spend fortunes to get  a new one. It has all the features I wanted from a sink and I can't wait to get it installed!

5 kommenttia:

  1. Samanlaisia ongelmia meillä. Meni aikaa ennenkuin tajuttiin mistä vesi tulee alakaappiin. Allas alkaa kanssa olemaan tosi krakeloitunut.En ole varma huolisinko enää samanlaista allasta. Remontti-iloa pimeisiin päiviin. r Riitta

    VastaaPoista
  2. Hienoa että odottamaton ongelma sai hyvän lopun, allas on hieno <3 Mukavia tiskin lotraushetkiä ;)

    VastaaPoista
  3. Altaan saa hohtavan valkoiseksi vessanpuhdistusaineella. Harpic Ultra White (muistaakseni) on paras. Sellaista paksua vessanpöntönpuhdistusainetta, väritön parasta. Meillä posliininen tupla-allas, jonka puhdistuksen kanssa tuskailin pitkään ennen kuin kerran ns. lamppu syttyi vessaa pestessä :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti vinkistä, meillä se vanha oli vaan jo niin krakeloitunut, ettei se millään aineella enää puhtaaksi tullut.

      Poista
  4. Hienoa, että löysit uuden, toimivamman altaan keittiöönne:) Tommonenkin näennäisesti pieni muutos voi tuoda mukanaan paljon iloa arkeen :)

    VastaaPoista