perjantai 31. elokuuta 2018

Olkkarissa vihertää

Pikkuhiljaa alkaa pihalta kerääntyä huonekasvit takaisin sisätilojen lämpöön, vaikka olisivathan nuo vielä säiden puolesta ulkona pärjänneetkin. Halusin vain olla nyt hyvissä ajoin liikkeellä ja varmistaa, että ainakin herkimmät ovat turvassa jos sieltä joku öinen halla jo hiipii.

Saniainen pääsi parhaalle paikalle ja kaktukset sekä mikälie pikkupalmu saavat tyytyä olemaan yhdessä kasassa tason päällä. Loput kasvit saavat vielä makoilla kasvihuoneessa tovin aikaa. Ne otetaan sisälle sitten kun ilmat kunnolla viilenee.

Mallailin vähän katonrajaan loisteputkivalaisintakin, josko laittaisi talveksi kasvivalon ja voi olla että laitankin. Tuo vanha lampunrunko näyttää tuolla ihan kivalta, eikä pistä ihan niin liikaa silmään, etteikö voisi siellä toimia. Täytyy vaan nyt ensin löytää sellainen putki siihen, joka ei saa kaikkea näyttämään violetilta. Suosituksia otetaan mieluusti vastaan tässä asiassa.

Myös viimeaikain ostokset ovat jo kovassa käytössä. Suosikit messinkirapu ja koralli sopivat niin hyvin yhteen pieneen asetelmaan olohuoneen pöydälle. Kynttilöitäkin on jo vähän kaiveltu esille, tosin täällä noita patteriversioita kun on niin paljon noita herkästi syttyviä materiaaleja tässä ympärillä. Puutalossa en viitsi muutenkaan ottaa riskiä pienintäkään, että unohdan vahtia tulia ja polttelen oikeita kynttilöitä vain juhlapäivinä tai kun on vieraita kylässä.

Got some of my houseplants back inside from the garden. The fern and small palm tree are more glad here if there's a bit nippy at night outside. I still have a couple more out there, but they can tolerate a bit coldness so I'll get them in later. The livingroom looks good with a bit of fresh green color don't you think?

3 kommenttia:

  1. Meillä on vielä jotain tuolla lasitetulla terassilla viherkasveja.Kohta saa tuoda sisälle nekin.

    VastaaPoista
  2. Komea tuo iso kaktus. Olen haaveillut vastaavasta :)

    VastaaPoista
  3. Aivan ihania kasveja sulla siellä, täytyisi itsekin jo alkaa nostelemaan kasveja sisälle.

    VastaaPoista