keskiviikko 22. elokuuta 2018

Kirppistelyn rentouttava vaikutus

Täällä on mennyt nyt melkein kaikki vapaa-aika tehden inhaa piharemonttia. Onneksi ei kuitenkaan ihan kaikki aika, sillä välillä pitää myös osata rentoutua ja sen teen ihan parhaiten pienillä kirppistelymatkoilla.  Siinä on se hyvä puoli, että kun välillä pitää taukoa työnteosta, sitä jaksaa taas paremmin tehdä töitä ja tietty se hyvä puoli myös, jos tekee hyviä löytöjä niillä rentoutumismatkoillaan.

Parilta viimeisimmältä reissulta on tullut kyllä niin hyvä saalis ettei toista. Viikate, sirppi ja metallihara olivat asioita joita varta vasten etsittiin ja onnellisia oltiin kun löydettiin noin kauniit ja vanhat. Itse en tykkää yhtään uusien pihatyökalujen ulkoasusta tai värityksestä ja olen onneni kukkuloilla siitä, että näitä vanhoja ja nättejä ihmiset tajuavat vielä myydä. Sirppi on ihan terässään ja viikatekin vielä jonkinmoisessa, että heinikko saa kyytiä vielä tänä kesänä näillä.

Sitten löytyi jo ensimmäinen joulukoristekin, tuo jännä messinkikelloin somistettu makramee "kravatti". Siitä tulee oivallinen ovikoriste jonka heleää helkkymistä on kiva sitten jouluna kuunnella kun ovea aukoo.

Pari vanhaa Hartwallin puulaatikkoa, jotka ostin ihan tuon mukavasti patinoituneen ruskean värin vuoksi. Nämä ovat ihan parhaita kannella asioita edes takaisin ja pitää siinä välissä esillä (vaikka esimerkiksi astioita joulumarkkinoilla Parolan asemalla).

Hieno nahkainen lentopallo, joka on vaan niin nätti juuri tuollaisenaan. Enemmän koristekäyttöön harkittu, mutta toimittaa myös hyvin pallon virkaa jos sille päälle sattuu. 

Siiten purkillinen pieniä puurinkuloita, sitä joulua ajatellen taas. Näistä saa tehtyä varmasti hienoa puurinkulaketjua, jolla koristaa sitten paikan kun paikan tai vaikka puun.

Vanha pukahvainen viila, koska sellaiselle oli tarve ja tämä oli niin kaunis sekä marmorimuna. Niitä pitää pari olla, että voi pääsiäisenä laittaa esille mieluisan värisiä koristeita (väriallergikkona en siedä kovin kirkkaita värejä joita pääsiäisenä suositaan).

Ja viimeiseksi muttei vähäisimmäksi melko sievä pala vaaleaa korallia. Tällaista olen koittanut jo tovin etsiä, mutta koska niin muodikkaita ovat nyt niin tovin kesti löytyä. Onnenkantamoinen oli se kyllä.

Että kyllä nyt tällaisen ostosteluterapian jälkeen kelpaa taas palata tuonne pihamaalle ja alkaa väkertää kiinni uusia rännejä ja syöksyjä autotallin nurkalle. 

Some of my recent fleamarket finds again. Good stuff for many uses, some for the upcoming Christmas too (yup, one needs to start planning already). 

5 kommenttia:

 1. Upeita löytöjä taas kerran :)

  VastaaPoista
 2. Niin upeita löytöjä.
  En ole kirpparilla käynyt pitkään aikaan.

  VastaaPoista
 3. siinä harassa on niin pitkät piikit että sitä kutsuttiin ainakin meilläpäin pirunkouraksi.levitettiin ainakin lantaa pellolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, pirunkoura kuulostaa hyvältä! Aiomme käyttää tätä rikkaruohojen raapimiseen hiekkaiselta parkkipaikaltamme, sopii siihen hommaan tuo nimikin hyvin. :-)

   Poista
 4. Ehdin jo ihmetellä, että miten piharemonti voi olla inha, mutta nuo rännit ja kourut valaisivat asiaa. :D

  VastaaPoista