keskiviikko 8. elokuuta 2018

Laatikosto ja nuppivajaus

Viime kuussa Billnäsistä ostelemani laatikosto on jo päässyt mallautumaan paikalle työhuoneessa. Siinä on muiden laatikostojen tapaan nyt pyörät alla, jotta saan sen siirreltyä aina sinne missä milloinkin sille tilaa on. Nyt oli tuossa hyvä lovi ja siihen se passaakin vallan mainiosti.

Työhuone on muutenkin viime aikoina ollut melko tiukalla tilankäytöllä, kun siellä majailee nyt väliaikaisesti myös tuo yksi isohko musta kaappi (kuvassa vasemmalla) keramiikan kuivatusta varten, mutta se saanee oman paikkansa muualta myöhemmin syksyllä niin tila vapautuu taas vähän enemmän avarammaksi.

Vetimiksi laatikostoon päädyin ratkaisuun, että nupit sivuilla ja etikettipidin keskellä. Tässä lienee alun perin olleet kuppivetimet, mutta jotenkin miellyin ajatukseen kahdesta vetimestä nyt enemmän. Ongelma vaan, etten ole vielä löytänyt siihen sopivia vetimiä. Varastoissani oli muutama muodoltaan ja mitoiltaan juuri sopiva ja olen niitä tässä koittanut metsästellä lisää , mutta toistaiseksi varsin laihoin tuloksin. 

Että jos sinulla sattuu olemaan allaolevassa kuvassa näkyvän näköisiä ja kokoisia puuvetimiä nurkissasi pyörimässä, laita tarjousta kuvan ja hinnan kera sähköpostilaatikkooni niin ostan ne parempaan talteen sinulta. :-)

Nämon mitä ilmeisimmin purettu sellaisesta mäntypuisista laatikostosarjoista joita myytiin melko paljon uutena kahdeksankyt- ja yhdeksänkyt-luvuilla. Kaupoista ei juuri tämmöisiä saa, eikä ne halkaisijaltaan isommat kelpaa sitten mitenkään päin makuuni. Liian rumat on ne.

Muutoin tällä hetkellä laatikosto palvelee jo käytössä kovin mukavasti, vaikka osa nupeista onkin tällä hetkellä vain ruuveja. Värikin on vielä hionnan jälkeen ihan puullaan, kun en nyt osaa päättää, että jäiskö ihan noin vaiko eikö. Kaikki taitaa riippua siitä miten tässä nuppisaagassa nyt oikein käy. Jos noita sopivia puisia ei ala mistään esille kaivautua, täytyy taas miettiä tämä asia sitten uudelleen.

The vintage hardware store set of drawers is finally in my work room. I haven't decided yet wether to paint it or not. I think it all depends if I can find the certain kinds of wood knobs to it or not. Meanwhile it works just fine like that.

15 kommenttia:

 1. Kerrassaan ihana blogi. Löysin sinut vasta viikko sitten, mutta lumoutuneena sen jälkeen päivittäin lukenut.

  VastaaPoista
 2. Muistaakseni Bauhausista löytyy tuollaisia pienempiäkin puuvetimiä. Hieno laatikosto!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehusta, löysin muuten jo oikeanlaiset vetimet yhdeltä lukijaltani :-)

   Poista
 3. Voisiko Hyvinkään Savimäen liikkeestä löytyä näitä...?

  VastaaPoista
 4. Koululaiset sorvaamaan...Vai mikset kokeilisi itse ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D No melkein vois, mutta sorvaaminen on oikeasti tosi vaikeaa ja hermoja kokeilevaa hommaa.

   Poista
 5. Helakauppa.comissa näyttäisi olevan puisia nuppivetimiä mitoiltaan Ø 26mm, korkeus 25mm ( http://www.helakauppa.com/index.php/nupit )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne olis liian pieniä ja nuo oikeanlaiset löytyivät jo :-)

   Poista
 6. Kiva postaus ja todella kauniit kuvat! :)

  VastaaPoista
 7. Tuo Hyvinkään sekakamakauppa on nimeltään Saviaho, kannattaa mennä, siellä on ihan kaikkea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on valitettavasti mennyt vähän maku paikan hinnoittelupolitiikkaan. En ole enää vuosiin viitsinyt käydä.

   Poista