sunnuntai 5. elokuuta 2018

Loimaan rompetori

Loimaan rompepäivästä on tullut jo melkein perinne meikäläiselle. Sinne on ajeltu jo useana vuonna perätysten  metsästämään aarteita ja löytöjä. Tänä vuonna nappasin vihdoin kamerankin mukaan ja koitin siinä lievässä ryysiksessä nappailla muutaman kuvan paikan fiiliksestä ja tarjonnasta teillekin näytettäväksi.

Tapahtuma on melkoisen iso ja vetää päivän aikana kävijöitä lähemmäs kymmenen tuhatta. Paikalla on runsas kattaus erilaista antiikkia, vintagea sekä tietty ihan sitä rompetta eli vanhojen autojen ja mopojen osia ja kaikkea sihen liittyvää. Myyjiä on laidasta laitaan ihan ammattilaisista tavallisiin kirppismyyjiin, joten tarjonta on vaihteleva ja laaja.

Rompetori aukeaa tosi aikaisin, jo kuudelta aamulla ja kestää aina pitkälle iltapäivään neljään. Alueelle on helppo löytää ja parkkipaikan yleensä saa melko helposti, ja pahin ruuhka-aika on noin puolen päivän tienoilla. Säätila saattaa verottaa myyjiä, niin kuin tänä vuonna näytti olleen, kun sateen uhka oli saanut muutaman jättäytymään kokonaan tapahtumasta ja synkkien pilvien alkaessa näkyä taivaalla alkoi osa pakkailla jo myyntipöytiään. Itse olimme kuitenkin onnistuneesti ostoksilla noin kahteen asti, eikä siihen mennessä kyllä pisaraakaan vielä ollut tipahtanut taivaalta.

Tapahtumassa on mukava aina myös tavata tuttujaan, joidenkin kanssa oli sovittu lettutreffit jo valmiiksi etukäteen ja toisiin törmättiin tapahtuma-alueella tietäen sanomattakin, että siellä nähdään kumminkin.

Ja ei se ole rompetori eikä mikään jos en minä sieltä jotain löydä myös kotiinviemisiksi. Vanha pienen mallinuken torso osui silmiini eikä sitten irrottanut hypnoottista otettaan iiriksistäni ennen kun olin sen sileään siniseen seteliin vaihtanut. Hyvin tyytyväinen olen tästä. Tulee näyttämään niin hienolta olohuoneen kaapin päällä tämä.

The Loimaan rompepäivä is a must go for me every summer. The place is full of vintage and antiques accompanied with old cars, parts and interesting things to see. This year was a s good as ever. Had a good time, saw friends and made a cool find; this old mannequin boy torso that'll look so good on top of the cabinet in my livingroom.

4 kommenttia:

 1. Onpa ihanaa tavaraa myynnissä!
  Nyt täytyy laitta paikka ja aika muistiin ensivuotta varten 😊

  VastaaPoista
 2. Paljon on ollut kauniita esineitä ja eri tyylisiä. Tuollaisia tapahtumia on ihan mukava käydä kiertämässä ja katsomassa. Ja aina löytöjä tekee kotiin!

  VastaaPoista
 3. Voi kunpa olisimme päässeet paikalle, olisin niin halunnut teidän kanssa lettutreffeille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei, aina tulee seuraava kerta :-) Ja me nähdään kyllä pian muutenkin. <3 <3 <3

   Poista