sunnuntai 17. joulukuuta 2017

Vielä yksi

Pitää olla ehkä vähän hullu, jotta aloittaa vielä yhden "pikku" sisustusprojektin ennen joulua, mutta kun tuntuu että olen nyt niin hyvässä vedossa, niin uskon että tämäkin kyllä ehtii valmiiksi.

Muistatteko sen olohuoneen pöytäprojektin jota mietin tuossa syyskuussa? No, jaksoin sitten rapsutella sitä pari iltaa kun jo alkoi tuntua siltä, että ehkä se ei sittenkään ole se olohuoneemme uusi pöytä. Jotenkin vähän liian tylsä ja rähjäinen oli hän. Siinä sitten kun olin jo haudannut koko pöydänvaihtounelman, tuli mieleeni että siellä siskon Vihreän talon vintissähän lojuu yksi joka tänne voisi pienellä laitolla sopia. No eikun kysymään sen joutavuutta ja sieltähän se tänne sitten kulkeutui.

Varsin piukka on vain väriltään, mutta joku jo alkanut entrata kumminkin, vaikka kesken jäänyt sekin. Itse ajattelin, että jospa en nyt jätä kesken vaan teen tästä jouluksi sen uuden olohuoneen pöydän.

Ensinnä piti pätkiä jalat sopiviksi. Joku oli sen puuhan jo aloittanut, mutta varsin jännästi oli pätkinyt. Minä kun oikein mitan kanssa mittailin niin sain jokaisesta jalasta aivan eri määrän pois, mutta nyt se on erittäin suora ja aivan sopiva.

Ja sitten vähän väriä piiloon. Ensin meinasin kuoria tuon vihreän alta pois kokonaan, mutta kun totesin sen olevan erittäin tiukasti kiinni ja erittäin mattapintaisen niin päätinkin oikaista ja sipaista sen vaan nopsaan mustaksi. Voin sen sitten joskus ajan kanssa kuoria, jos vielä sille päälle satun, mutta luulenpa etten satu kun niin hyvälle tuo musta näyttää.

Kansi kuitenkin laitetaan puulle. Joku aiempi entraaja oli sitä jo vähän aloitellut ja tiukassa olevia maaleja hionut pois. Päätin jatkaa tuosta, mutta järeämmillä aseilla.

Joista ensimmäinen oli ihan maalinpoistoaine. Sillä lähti varsin kivuttomasti suurin osa joista loput lupasi siippa vetäistä hiomakoneella huomenna. Pinta maalin alla näyttää tosi herkulliselta, on kolhua ja kuoppaa ja maalinjämiä eri aikakausilta. Jotain täytyy tuonne jättääkin eikä liian siistiksi tehdä, mutta tuo limenvihreä täytyy saada hitoilleen, sitä ei silmäni eikä järkeni kyllä kestä.

Että kyllä kai tästä pöytä jouluksi ehtii. Oikein hyvin ehtii.

Since there's still some time till Christmas I decided to take on one more project for the house; a new living room table. Got this lime green monster from my sisters attic and knew right away what to do to it. The frame painted black and the top sanded to wood. But before sanding I took away a few layers of paint with just paint remover, just so save some time on the job tomorrow.

One might call me crazy with all the projects I have going on around the house, but I'm pretty sure I can get them all done way before the holidays. Such a good vibe right now.

1 kommentti:

  1. Mahtavia projekteja sinulla. En malta odottaa kuvia valmiista pöydästä.

    VastaaPoista