maanantai 4. joulukuuta 2017

Entä jos

Keittiö on viime aikoina ollut aivan lempparihuoneeni viimeaikaisten muutosten myötä, mutta yksi seinä siellä vielä lopullista muutostaan on odottanut. Pari vuotta sitten uusittiin yläkaapisto ja alapuoli jäi odottelemaan sopivia palasia, jotta sekin saataisiin venytetyksi sopivaan mittaan ja tyyliin. 
Tässä on nyt kuitenkin matkalla alkanut hiipiä mieleen että jokin tuossa vielä mättää...

Nimittäin tuo ihana Smegin jääkaappi juuri tuossa. Se blokkaa tuossa näin talviaikaan aika tehokkaasti sen vähänkin valon mitä ikkunoista sisään tulee ja työtaso sen vieressä on ilman valoja tosi pimeä. Se myös katkaisee koko huoneen paksulla olemuksellaan ja näyttää ihan pikkuisen siltä kun olisi tilaan liian suuri. Näppärä käyttää tuossa juu, ja oikein söpön näköinen pulleine muotoineen, mutta nyt on alkanut enemmän ja enemmän häiritä silmiäni tuo valon ja tilan puute.

Ja nyt sitten aamukahvia tänään ryypätessäni tajusin, että ratkaisu on siinä että vaihdetaan tuo jääkaappi uuteen ja siirretään se oikeasta laidasta tuonne vasempaan. Eli kaikki kaapistot tulevat nurkasta ikkunan vierelle ja se tuleva jääkaappi tuonne nurkkaan. Ja se miksi en tätä nykyistä sinne änkeä on se, että aukeaa väärään suuntaan ja olisi kovin kahjo tuossa hellan ja tason välissä oven suussa koittaa jääkaapilla olla. (Ja kätisyyttä ei näissä malleissa voi vaihtaa). 

Nopea surffaus netissä ei tuottanut tulosta siitä mikä kaappi tilalle (tai oikeastaan tuotti, mutta hinta oli täysin unelmieni ulottumattomissa) joten kaupoille täytyy mennä noita hypistelemään. Luullakseni pysyttelen jossain retromallissa, mutta saatan toki yllättää jollain muullakin, kaikki riippuu ihan siitä minkä kohdalla sydämeni käskee pysähtymään.

Jaa, vieläköhän tällaisen pikku keittiörempan ehtisi ennen joulua toteuttaa? Minut tuntien helpostikin jahka se uusi jääkaapponen vaan ensin tulee vastaan, joten pidetään peukkuja sille että tulee!

The kitchen is nowadays my favorite room in this house, but there's still a little to do to make it even better. I need to fix the lower cabinets next to the fridge to fill all the space down there. While I was thinking about it today I suddenly had an idea to fix the problem the fridge is doing blocking the light from the windows to the countertop. I need to change it's place to the other side of the cabinets!
But to do so I need to change the fridge because this one opens the wrong way and to be frank, is a bit too big to the room anyways.

Found my dream fridge here, but since I don't have that kind of money I need to go find something less expensive but equally nice. Maybe I'll just stick to these retro lookalikes. 
I just wish I can find the new one before Christmas, cause I'm really itching to do this makeover already!

13 kommenttia:

 1. Valon puutetta minäkin olen miettinyt ja keittiön järjestystä eli mikä tarpeen ja mikä muutettavissa... sinulla kivoja ideoita! Terveisin Tuija ps.Smeg on ihana!

  VastaaPoista
 2. Meillä on ollut kaksi Smegiä ja nyt Ikean integroitu tavisjääkaappi, joka vaikuttaa tosi hyvältä noin teknisesti. Ja ulkonäkökin saadaan hyväksi, kun vain ovi tulisi. Tulikin mieleen ehdottaa integroitavaa, tekisit itse jonkun hienon oven?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siis mielessähän on, että jos rakentelisin itse kaapin joka muistuttaisi tuota linkkaamaani ihanuutta ja integroisin tavisjääkaapin sinne. :-)

   Poista
 3. Voipi olla hankala laittaa retrokaappia seinän viereen kun ne yleensä tarvii ihan järettömän paljon tilaa jotta oven saa kokonaan auki. Smegillä se tai olla jopa yli 30cm. Toisaalta tuossa on tuo oviaukko, joka ainakin auttaisi vetimen suhteen....

  VastaaPoista
 4. Mä kuvittelin hetken, ennen kuin ehdin tarpeeks pitkälle lukea, että vaihtaisit vain tuon nykyisen yhteen matalaan tason alle mahtuvaan, jolloin se ei blokkais näkymiä. Teidän jääkaappitilantarvetta tietämättä luulisin sellaisen teille riittävän, koska meillä on itellä jpk-pakastin yhdistelmän yläosassa jääkaappitila ja se riittää mainiosti meiän isohkolle perheelle. Ihan vinkkinä sanon, jos sen ison kaapin hankinta alkaakin mietityttämään. Tietysti pieneen kaappiin päätyessä tarvis varmaan olla pakastimelle tila jossain muualla. Tuo nykyinen kaappi näyttää tosi kivalta valonblokkaajalta :) Tsemppiä remppaan!:) Terkuin Viherrilli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei riittäisi pikkujääkaappi perheen tarpeisiin ollenkaan. Kaksi isoa miestä syövät järkyttäviä määriä :D. Iso jääkaappi tulossa tilalle siis.

   Poista
 5. Onkohan Smeg siis tulossa mahdollisesti myyntiin? Ja jos,millainen mahtaisi olla hinta?:)t.mirarosolla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tulossa. Laitan tännekin ilmon sitten kun tulee. Hinta vielä mietinnässä, mutta ei päätä huimaava kumminkaan.

   Poista
 6. Voihan valoja lisätä nykyiseenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mutta se on keinovaloa. Luonnonvaloa ei mikään voita :)

   Poista
 7. Kurkkaa Mekkala-blogin keittiö, siellä on kiva ratkaisu jääkaapille, pakastimelle ja astianpesukoneelle :)

  VastaaPoista