sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Lyhtylöytö omista kätköistä

Joskus sitä tekee hauskoja löytöjä omista varastoistaan. Tämä kaunis jonkun itse tekemä vanerilyhty on lojunut autotallissani jo monta vuotta. Olen siitä yrittänyt pariinkin otteeseen eroon päästä kirppiksillä myydessäni, mutta vaikka sitä on kovasti ihailtu se ei ole kauppansa koskaan tehnyt ja hyvä niin. Täällähän sen kuuluu olla eikä missään muualla. Tarpeeksi iso led-kynttilä vaan sisälle niin johan on. Työhuoneen takan vierustalla on nyt niin edukseen.

Olen tämän itse joskus kirppikseltä aikoinaan löytänyt ja silloin kokeillut poltella pihalla ihan oikean kynttilän kanssa ja hyvin toimi. Joku joskus kyseli että eikö tuo syty palamaan koko lyhty, kun puuta on, mutta ei se syty eikä edes lämpene. Hyvin on joku suunnitellut sen. Puutalossa asuessani en kuitenkaan halua ottaa sisätiloissa pienintäkään riskiä että unohdan jonnekin elävän liekin palamaan ja siksi pidän täällä kaikissa lyhdyissä patteritoimisia. Menevät ihan täydestä noin.

I've had this vintage self-made veneer lantern in my garage for years now. I even tried to sell it a couple times until this year I found it there and decided to take it in. I'm glad nobody bought this off me, I quite like it now. I think in it's own unique way it's one of the prettiest lanterns I have ever seen and looks so nice next to the tin oven in my work room.

3 kommenttia:

 1. Kaunis on lyhtysi. Meillä on saman tapainen ja se on joskus ostettu vankilan myymälästä.

  VastaaPoista
 2. Mistä olet hankkinut pönttöuunin vieressä olevan "halkokopan"? On aivan ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on tuommoinen vanhan ison lasipullon metallikori alkujaan. Ostin osto- ja myyntiliikkeestä Riihimäeltä vuosia sitten.

   Poista