keskiviikko 16. marraskuuta 2016

Kun oikeat palaset kohtaavat

Olin jo ajat sitten ostanut tällaisen armeijan vanhan kolmijalan autotalliini pölyttymään. Se tarttui mukaani joltain niiltä lukuisilta kirppisturneilta joita tuon Parolan aseman Katjan kanssa teemme. Olin ihan varma että olisin tästä joskus tännekin postannut, mutta en löytänyt merkkiäkään siitä. Täytyy siis luottaa hataraan muistiini ja sanoa että on siitä nyt varmasti vuosi tai kaksi.  

No siellä autotallissa se siis pölyissään odotti sitä että löytäisin siihen sopivan vanhan spottivalon jollaisen mielessäni näin tästä tulevan jo silloin kun tämän alunperin ostin. Tämähän suorastaan huutaa tulla sellaiseksi kolmijalkaiseksi spottivaloksi, mustalla kuupalla. Sellaisia sopivia spottivaloja on kuitenkin aika hankala löytää, muotia kun ovat ja joskus niillä hinnoillakin kovin pilattuja, mutta sitten, reilu viikko sitten kävi todellinen tuuri.

Vastaani tuli musta spottivalo joka ei ollut hinnalla pilattu. Ehkä vähän turhan uusi makuuni, mutta tyyli niin ehdottoman kohdillaan etten sitä kauaa miettinyt kun olin varma että sopii kolmijalkaan kuin nakutettu. Spotti on ihan toimintakuntoinenkin, mutta niin järeällä halogeenilla varustettu että en usko sillä kovasti käyttöä olohuoneessamme olevan ihan jo pelkän lämmöntuottonsa vuoksi. Pidän sen nyt kumminkin tuollaisena vielä tämän talven, jos vaikka satunkin tarvitsemaan supervaloa jossain ja fiksailen kevyemmäksi sitten keväämmällä.

Mutta ensin sovitellaan että miten se siihen kolmijalkaan oikein sopii ja tässä kohtaa homma menikin helpoksi; kuvun kiinnittäminen kolmijalkaan onnistui nimittäin ihan vaan yhdellä pultilla parin prikan avustuksella. Pim!

Ja kun ne olivat kiinni toisissaan niin näin heti että tästä tuli jotain super-upeaa. Valaisin on juuri niin hieno kun vaan olla ja voi. Luulen että tuollaisena sen päässäni näin silloin kun kolmijalan ostin enkä voi oikein uskoa tuuriani että näin täydellisen spotin siihen löysin. Vai mitä olette mieltä?

I had gotten this vintage army tripod a long time ago thinking it would make a cool lamp if I could find a suitable vintage spotlight on it. It took me a while but I finally found one. It's not as old as I originally wanted but the look is so perfect I bent my rules. With just one bolt these two parts fit together and make the coolest lamp ever. I only need to fix the insides of it cause now it's a powerful halogen that doesn't suit indoors living. Too hot and too bright to use as is, but for a while now I'll let it be as is. Just in case I need a super-powerful light this winter somewhere.

10 kommenttia:

 1. Voi herranjestas että on upea! Kuin toisilleen luodut.

  VastaaPoista
 2. Aivan huikea valaisin, onneksi palaset löysivät toisensa <3

  VastaaPoista
 3. Jälleen kerran huikea lopputulos.

  VastaaPoista
 4. Hieno, taidanpa idean kopsata. Mullakin kolmijalka täällä odottanut inspistä:)

  VastaaPoista
 5. Ihana! Näitä näkee sisustusliikkeissä isoon komeaan hintaan, mutta aina yhtä inspiroivaa kun näkee samanlaisista DIY-versioita!

  VastaaPoista
 6. Tosi makee!! Ilmoitathan mulle jos jossakin vaiheessa haluat päästä eroon siitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sori, tuo meni myyntiin jo viime kesänä ja löysi uuden omistajan samoin tein.

   Poista