lauantai 5. marraskuuta 2016

Kirpputorilta mukaan tarttuneita

Viime aikoina tuntuu että olen löytänyt melko kivoja ja tarpeellisia asioita kirpputoreilta matkoiltani. Hyvää tuuria ollut matkassa nyt jo muutaman viime reissun verran. Tässä viimeisen viikkoni löydöt Hämeenlinnasta ja tästä ihan kotinurkilta.

Vanha patenttikorkillinen Karhulan taskumatti oli pakko ostaa kun ystävä sitä kovasti minulle mainosti siinä myyntipöydän äärellä sitä katsellessamme. Silitti sen selkää ja sanoi ettei tällaisia ihan joka päivä vastaan tule. Hetken sitä kehuttuaan olin jo ihan myyty ja matti lähti matkaani kohti kassaa. Tuolle löytyy taloudestamme vielä monta käyttöä jahka askartelen siihen ensin uuden tiivisteen.

Isot kahvelit ostin paikallisesta fidasta koska ovat samaa kaliiberia kun aidot Sorsakosket joita kerään, mutta joita en ole pitkiin aikoihin mistään enää löytänyt. Nämä ovat hyvät korvikkeet kokoelmaani koska eroa aitoihin ei huomaa kun noista varren levikkeistä.

Puisia hengareita aloin kerätä siksi kun hoksasin että niissä sujuu vaatteiden kuivatus paljon nätimmin kun muovisilla. Olin jostain syystä luullut että puusta irtoaisi jotain märkkään vaatteeseen mutta eihän puhtaasta puusta mitään lähde. Ne on ne lakatut ja maalatut joista saattaa irrota. 

Messinkisiä kulkusia taas ei voi koskaan olla liikaa kun tulee joulu. Tykkään tosi paljon näiden kilinästä, muistuttavat aika paljon vanhoja aisakelloja ja tekevät kivan tunnelman joulunaikaan ovenpielessä kilkattaessaan.

Söpö pahvinen säilytysputki tuli tosi tarpeeseen. Minulla oli jo tällainen, nykyaikainen ja susiruma jota pidin piilossa pöydän alla, mutta tämän uuden voin jättää kyllä rauhassa esille. Tällaista tarvitaan aina silloin kun pitää kuskata papereita tai kartonkeja paikasta toiseen ja tällainen välistä taiteileva askartelijahan kuskailee aika usein.

Ja sitten löytyi vielä siihen makuuhuoneen tulevaan maalausprojektiin sopiva iso sivellin. Tällä kun pistää maalia seiniin ei jälki voi olla muuta kun älyttömän kiva. Pieni vanha taittomitta on taas sellainen joita en voi olla keräilemättä. Niitä jo iso kokoelma on, mutta aina silti ostelen jos halvalla vastaan tulee, varsinkin näitä iäkkäämpiä. Tässäkin niin herkullinen patina ja tuo fontti, ah.

My latest fleamarket finds include all vintage stuff again. An old glass bottle with porcelain cap that my friend made me want after keeping a good marketing speach at the fleamarket table, two big forks that look close enough to those I collect but havent found in a long time,  a wooden hanger to dry laundry in a pretty way, brass jionle bells for christmas feel, a paint brush for the upcoming bedroom reno, a tube to carry my artwork an papers around and an old folding measure wich I ,for some reason, collect. 

10 kommenttia:

 1. Kyllä vaan on ennen osattu tehdä arkiesineistäkin kauniita!

  VastaaPoista
 2. Kivoja löytöjä. Tuollaiset kulkuset on minullakin..:)

  VastaaPoista
 3. Näistä kuvista hyvin huomaa, miten erilainen on vanhojen tavaroiden estetiikka (ja laatu!) nykypäivän kertakäyttökulttuuriin verrattuna. Mahtavia löytöjä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naulan kantaan! Estetiikka ja laatu on monelta nykypäivän tarvekalulta niin hukassa.

   Poista
 4. Keravan fidalla on sorsakoskia melko paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän :-). Käyn siellä melko usein, mutta noita isoja haarukoita en ole siellä enää vuosikausiin nähnyt.

   Poista
 5. Onkohan jossain ollut aikanaan tuollaisia kulkusnaruja myynnissä tai askartelupaskartelutunneilla tehtynä, koska olen 100% varma, että aivan samanlaisen omasin aikoinaan, kunnes myin kirpparilla....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti on, koskapa minullakin on jo kaksi tällaista. Molemmat kirppislöytöjä. :-)

   Poista