maanantai 21. marraskuuta 2016

DIY Tekokranssi

Nyt kun kranssit ovat hirveästi muotia, varsinkin sellaiset ihanat ohuet harmaanvihertävät joita sisustuslehdet ovat pullollaan tuli mieleen että olisiko jotain keinoa tehdä sellaista mutta hieman kestävämpää. Itsellä kun aina tuppaa kaikki joulukukat ja kranssit kuolemaan joko kuivuuteen tai pimeyteen niin tykkään aika paljon myös tekokukista, varsinkin jos niistä voi tuunata itse jotain vielä hienompaa.

No siitä se ajatus sitten lähti kun näin Ikeassa kranssiprojektiini juuri sopivan tekokasvin ruukussaan (linkissä laitimmainen oikealla). Täydellinen harmaanvihreä väri ja jouluinen lehden muoto. Eipä sitten muuta kun muutama ruukku kainaloon ja kotiin askartelemaan.

Materiaalit joulukranssiin ovat varsin yksinkertaiset;

 • Yksi Ikean tekokasvi
 • Katkaisupihdit (tai vahvat sakset)
 • Muutamaa eri vahvuista rautalankaa, maun mukaan


Ensinnä teurastetaan tekokasvi leikkaamalla siitä kaikki oksat nätisti irti toisistaan ja siistitään varsista ylimääräiset muovinpalaset. Yhdestä tekokasviruukullisesta saa tehtyä näillä ohjeilla halkaisijaltaan noin 35-40cm kranssin.

Sitten väännellään jämäkästä rautalangasta kranssille rungoksi pyörylä. Tein kaksinkertaisen ja kiersin ympärille ohuempaa rautalankaa jotta pyörylässä on enemmän pitoa ja siitä tulee terhakampi. Sitten sidoin kaikista ohuimman rautalangan valmiiksi kiinni runkoon...

Ja aloin kieputella oksanpätkiä kiinni. Laitoin aina toisiksi alimman lehtihangan yläpuolelta ja noin puoliksi päällekkäin edellisen kanssa välillä vähän tiheämmin ja välillä tasan noin. Joka toinen oksa  enemmän ulkosyrjään ja joka toinen sisäsyrjään. Eikä tarvitse olla kovin tarkkana siitä että näkyykö rautalanka alta, se ei lopputuloksessa yhtään haittaa vaikka sieltä täältä pilkisteleekin. Toki jos välttämättä juuri niin kovin tarkka haluaa olla niin kranssin rautalankakehikon voi maalata ensin enemmän lehtien sävyiseksi tai vaikka ruskeaksi.

Ja tovin kun on kieputellut oksia paikalleen niin lopuutulos on tällainen. Aika hieno eikö? Kranssi menee ihan täydestä joulukoristeena eikä taatusti kuivu eikä varise. Parasta tietty että kestää myös tuleviin jouluihin. 

Näitä oli niin kiva tehdä että tein pari myös ensi lauantain Parolan aseman joulumarkkinoille myyntiin, ihan vaan kun tiedän että kaikki eivät itse pysty tai ehdi tämmöisiä alkaa vääntämään.

Ikea hack. Take one fake potted plant (I used the one on far right) and cut it to pieces to make a beautiful nordic style Christmas wreath. All you need with the plant is a pair of strong scissors and some metal wire. Make a circle of the wire and use thin wire around it to make it stronger. Then attach the leafs on the circle by spinning wire around them and voilá, you have a wreath that'll last you many years to come.

13 kommenttia:

 1. Todella kaunis kranssi, kiitos selvästä ohjeistuksesta!

  VastaaPoista
 2. Mä tein viime jouluksi eukalyptuksen oksista (oikeista siis) ihanasti tuoksuvat kranssit ja pienen köynnöksen. Hehee, ovat vieläkin paikoillaan, kuivuivat sen verran kauniisti ettei niitä ole tarvinnut poistaa. Vähän haalistuneiksi ovat tulleet nyt. Hyvin siis toimii eukalyptus, jos haluaa myös elävää ja tuoksuvaa kranssia kotiin, siitä tulee kyllä ajan myötä ikikranssi. ;)

  VastaaPoista
 3. Tosi kiva idea,kokeilen varmasti:)

  VastaaPoista
 4. Kiitos ohjeista. Aivan ihana lopputulos.

  VastaaPoista
 5. Tosi hyvä idea, näyttää aivan aidoilta ja kestää useamman joulun :)

  VastaaPoista
 6. Hieno tuli! Tuo harmahtavan vihertävä väri on ihana :)

  VastaaPoista
 7. Tosi nätti! Miten en ole hoksannut tuota. Samainen tekokasvi kyllä töröttää ruukussaan meilläkin. Tykkään siitä niin että en raaski silputa, mutta jos hakis toisen!

  VastaaPoista
 8. Kiitos paljon vinkistä ja ohjeista! Nyt lähtee ikean kasvi ruukustaan kranssiksi!

  VastaaPoista
 9. JES!! Tämä oli nyt parasta pitkään aikaan!! Kaapin ovet saavat just oikean väriset ja kokoiset koristeet! Kiitos!
  H

  VastaaPoista