maanantai 12. syyskuuta 2016

Hutaisten hyvä tuli

En omaa maailman kauneinta käsialaa, mutta silti inspiroiduin tuosta Habitaresta ostamastani käsin maalatusta peltikyltistä niin, että päätin kokeilla käsin tehdä kirjaimia. Makuuhuoneen uuden laatikoston kilkkeet kun olivat saapuneet ja niihin piti tietysti saada tyyliin sopivat etiketit. 

Vaikeinta oli keksiä jotain järkevää, mutta koska tykkään numeroista tein isoja numeroita ja pienempiin lappusiin kirjaimia. Ihan vapaalla kädellä piirtelin, parin apuviivan kanssa ja mallia katsoin netistä löytyneistä kuvista vanhoista fonteista. Eikä se niin hankalaa ollut kun ei tarvinnut olla kovin tarkka ja lopputulemasta tulikin ehkä juuri siksi ihan täydellisen hyvä.

Eikä noilla mitään varsinaista virkaa laatikoissa edes ole. Kunhan ovat koristamassa. Pieni logiikka ehkä itselle kun laitoin numeroihin kaikkien perheenjäsenten syntymävuodet, retrosta nykyaikaan. Kirjaimet tylsästi vain epäloogiseen aakkosjärjestykseen, kun ei tuo tila oikein antanut myöten millekään järjellisemmälle.

Nyt se näyttää siltä miltä suunnittelinkin. Kilkkeet (lue etikettipidikkeet ja vetimet) saavat tavallisen, tylsähkön puulipaston näyttämään ihan vanhalta arkistolaatikostolta ja väri vähän metalliselta. Minun silmiini ainakin menee ihan täydestä ja istuu huoneeseen juuri niin kun pitääkin.

Tila huoneessa tuntuu nyt ruhtinaallisen suurelta ja siitä inspiroituneena ostin sinne aivan liian ison juuttimaton. Ajatus on tuota vähän pienentää sitten kun sen isomman remontin aika on. Nyt kompastelen ihan mielelläni noihin mutkiin vielä ihan vaan kun se niin nätti tuossa on.

Ja tuo laatikosto, se on siis niin hyvä ettei tosikaan. Niin paljon mukavampi ja hiljaisempi kun se edellinen peltilaatikosto. Luksusta myös että jokaiselle asialle on oma lokeronsa, ei ole hukassa asiat kun ne tuolla on. Kyllä nyt kelpaa kuulkaa, kelpaa oikein todella.

I got an idea to try to hand paint my own numbers and fonts to the label holders that I just got from mail for the set of drawers in the bedroom. The idea turned out to work really well. Now the plain set of wood drawers look just like a vintage metal filing cabinet. It fits in the bedroom nicely and is so handy to use. And since the space feels so much bigger now I got there a really oversize area rug. I think I might have to make it a little smaller, but not just yet. I'm perfectly happy to stumble on that for a while just cause it looks so nice there.

5 kommenttia:

 1. Kivalta näyttää ja kuten itse sanot, niin ihan metallilaatikostolta vaikuttaa. Tosi hyvä idea ja toteutus!

  VastaaPoista
 2. Onpa sulla todella vankka ja kaunis käsiala,kun olet saanut noin kivasti tehtyä kyltit...ja sopivat TODELLA hyvin laatikostoon...wauh...

  VastaaPoista
 3. Upea toteutus jälleen kerran. Tykkään!!

  VastaaPoista
 4. Todellakin kelpaa! Tosi hieno toteutus visiosta lopputulokseen - tykkään, tykkään, tykkään!!! ♥♥♥

  VastaaPoista
 5. Hienoja tuollaiset vanhat numerot ja kirjaimet! Mä tykkään myös nimikoida laatikoita, teen sen vanhalla dymolla.

  VastaaPoista