perjantai 9. syyskuuta 2016

Herkkuja Habitaresta (osa I)

Habitare messujen antiikkipuoli oli kyllä tänäkin vuonna täynnään kaikenlaista herkkua tällaiselle vanhasta roinasta pitävälle. Tuolla kun kulki tuli vastaan kaikenmoista sellaista mistä yleensä normikirpputoreilla saa vain uneksia. Toki hintatasokin oli vähän eri kun kirpputoreilla, mutta monella myyjällä ihan kohtuuden rajoissa kuitenkin. 

Esillepanoon oli myös panostettu muutamassa kojussa ja täytyy sanoa että hyvin toimi. Tuotteista ja käyttötarkoituksista saa niin paljon paremman kuvan kun ne ovat aseteltuina vähän kuin käytössä olisivat sen sijaan että vain pöydällä rivissä makaisivat, tosin tykkään kyllä siitäkin, mutta tällaista tuijottelee mielummin kyllä pidempäänkin.

Mutta tällä kertaa sydämeni vei kyllä tämä osasto. Vanhan kuormurin lavalle ja ympärille koottu niin kivasti myytävät ettei yksikään jäänyt toisensa varjoon. Jopa itse kuormuri oli kaupan. Olen ihan heikkona vanhoihin autoihin ja sillä saattoi kyllä olla oma vaikutuksensa siihen että tästä niin kovin pidin.

Ja vanhoista autoista puheen olen antiikkipuolella oli esillä myös kolme Naisten Automobiiliklubin vanhaa autokaunokaista joista tässä suosikkini, vanha ihanan vihreä mersu. Tuo väri on kyllä niin kertakaikkisen upea ettei tosikaan. Olisin niin halunnut vähän silitellä tuota pintaa, mutten sitten kehdannut kun niin hyvin oli puleerattu kiiltäväksi (ja ei kai sitä olisi saanutkaan).

Ja kovastikehuin että aina messuilta jotain ostan niin tässä se kuva siitä. Osaatteko arvata jos sanon että tästä läjästä yksi esine lähti mukaani että mikä se on? Minusta ainakin aika helppo arvoitus tämä. 

Kaiken kaikkiaan messut olivat tänä vuonna kyllä yllättävät ja hyvät. Laitan vielä kohta toisen postauksen jossa vilautan mitä muilta osastoilta silmiini osui ja mistä erityisesti pidin. Pysykää kuulolla siis jos kiinnostelee.

The Habitare fair this year had again good stuff at the antiques section. There were piles of treasures stacked and presented nicely. My favorites were the booths that had put things up nicely complimenting each other, like the one with the vintage truck. I  love vintage cars and this year they had a show of three beautifully restored old cars by a Finnish Ladies Automobile club. You must believe me when I say I had to bite my hands not to touch that shiny green mercedes. It looked just so deliciously pretty.

9 kommenttia:

 1. Mäkin kävin Habitaressa ja kiersin pikaisesti Antiikin. Tykkäsin! Huomasin, että kolmanneksi viimeisessä kuvassa on samanlainen Askon lipasto kuin se minkä löysin meidän keittiöön kesällä. Miten en bongannut sitä! :D Veikkaisin, että ostit joko tuon emalikyltin tai ruosteisen työkalun (tai mikä onkaan).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän saattoi olla jo myyty kun kävit. Itse olin siellä aika ajoissa keskiviikko-aamuna kuvaamassa :-) Ja eka arvaus oikein, kyltti lähti matkaani.

   Poista
 2. Antiikkipuolen anti näyttää kyllä kieltämättä todella houkuttelevalta. Täytyyhän sitä sittenkin mennä sitten viikonloppuna käymään. Veikkaan emalikylttiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veikkaat ihan oikein ja mene ihmeessä käymään. Minäkin ehkä vielä piipahdan uudemman kerran.

   Poista
 3. Veikkaanpa,että mukaasi lähti tuo numerokyltti...

  VastaaPoista
 4. Minusta nuo kaksi viimeistä esittelemääsi osastoa olivat antiikkipuolen parhaimmat esillepanoltaan. Ensimmäisen ohi olen ehkä onnekseni kulkenut ;) Koska kävin vasta perjantaina, oli tavara ehtinyt näemmä vaihtaa jo omistajaa ja minäkin sitten vielä tyhjensin keskimmäisen osaston valikoimia kahdella esineellä - ruosteiset radion kuoret ja vaalea naulakko seinältä lähtivät mukaani. Melkein ostin kolmannenkin esineen, paloruiskusangon, mutten olisi kyennyt kuljettamaan kaikkea, koska olin liikkeellä pyörätuolilla. Toisaalta ostin lahjaksi Arabian kuppiparin ja sanoisin, että hinnat olivat kohtuulliset ja kaikki myyjät vielä tinkivätkin hinnoistaan :)

  Minäkin arvasin, että nrokyltti lähti sinun mukaasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, minkäkin hipelöin niitä radioiden kuoria! Ne oli kyllä i-h-a-n-i-a.

   Poista
 5. Kuvistasi huomaa hyvin kuinka paljon vähemmän tavaraa oli jäljellä sunnuntaina, hyvä siis myyjien kannalta! Ensi vuonna täytyy yrittää päästä ensimmäisten joukossa paikalle, niin ihania kuvia olet ottanut.

  VastaaPoista