perjantai 2. maaliskuuta 2012

Kattila kesäperunoille

Näitä Seppo Mallatin suunnittelemia emalikattiloita tuntuu olevan kirpputorit väärällään ja pilkkahintaan vieläpä. Onkohan näitä tuotettu aikanaan liikaa vai eivätkö ihmiset ole vielä hoksanneet kuinka kauniita ja käytännöllisiä nämä ovat. Minä ainakin heräsin kun tämä valkoinen kaunotar tuli vastaan. Näin heti kuinka huikaisevalta uudet perunat ja tilli näyttäisivät tässä. Ja kotiin tultuani harjoittelin keittämällä vanhoja pottuja, mutta tillin kera tietenkin, niinkuin sitten kesällä.

These enamel kettles (Design Seppo Mallat) aren't that hard to find here and the prices are usually ridiculously cheap. I've often wondered why. Is it because people don't (yet) like them or if we have too many of them in the market. Anyways I fell in love when I saw this white beauty. I just had to try out how potatoes and dill wood look in it, and it is b-e-a-u-t-i-f-u-l.

12 kommenttia:

 1. Aivan samaa mieltä, ovat kyllä upeita. Voi kun tulisi jossain vastaan. Puuliedellä sitä voisi talvisin käyttää tupaa lämmittäessä, kaksi kärpästä yhdellä iskulla :)

  VastaaPoista
 2. Iik, Ihanuus!
  Itselläni tuo kattila pienempänä,
  puisella varrella.
  Myöskin löytö pilkkahintaan kirppikseltä.
  Ihastuin heti, niin kaunis.

  Uusiaperunoita odotellen,
  kivaa kevään aikaa! : )

  VastaaPoista
 3. Ostin itsekin tuon samaisen kattilaan kuukausi sitten ja hinta 8 euroa, yllätyin miten halvalla se lähti, ainoa pikkuinen kolhu kannessa, sisäreunassa, muuten ihan priimaa tavaraa. Ja puuhellan päällä maailman kaunein kattila.

  VastaaPoista
 4. Mulla on tuo sama ja pienempi mattamustana, ja niiiin kauniita =)

  VastaaPoista
 5. Täällä on hinnat lähteneet ihan pilviin kaikessa vähänkin vanhemmassa. :( Eikä tuollaisia ihanuuksia oo näkyny missään. Oiskin.
  Sini

  VastaaPoista
 6. Oi kyllä on valkoinen yksilösi kaunis. Onnittelut löydöstä. Itse sain juuri viime kesänä avomieheni enon vaimolta heidän vanhan tällaisen. Ruskea on se väriltään, ja olen siitä hirmu iloinen. Keitin kokeeksi puuroa siinä, ja paljon paremmin onnistui kuin "uudella" kattilalla. Siksi puuroa, koska sitä tulee enemmän tehtyä, kuin perunoita keitettyä. Riisipuuroa siis. tietenkin. :D

  VastaaPoista
 7. Joo,mullakin on noita kattiloita....kaksi tuollaista isoa valkoista ja yksi musta sekä pienempi valkoinen...tyttärellenikin olen saanut haalittua yhden ison...kaikki kirppikseltä pilkkahintaan....niissä on kaunis muotokieli...tykkään :)

  VastaaPoista
 8. Täällä kyllä pyydetään noista kattiloista jo ihan hyvä hinta, kuten kaikella emalilla tuppaa olemaan tapana.

  VastaaPoista
 9. Aivan upee kattila. Toistan muitten kans..kunpa tulis vastaan..sopivalla hinnalla?

  VastaaPoista
 10. Toimiskohan tuo induktiotasolla?
  Mutta sehän on vaan hyvä että kerrankin on joku vanha asia, jota ei ole ylihinnoiteltu - sitä kun näkee nykyään mauttomuuksiin asti, kun rikkinäisestä sarviksen lautasesta pyydetään lähemmäs kymppiä.

  VastaaPoista
 11. Löysin blogisi toissapäivänä. Ja eilen törmäsin Itäkeskuksen Fiadassa tuohon kattilaan. Punainen erittäin hyväkuntoinen maksoi 45 euroa. Että olette todellakin tehneet löytöjä noiden kattiloiden kanssa.

  VastaaPoista
 12. Siirtolapuutarhuri, kyllä näitä vielä ihan halvallakin löytää. Pitää eksyä kehä kolmosen pohjoispuolelle kirpputoreille (kerava, järvenpää, tuusula, hyvinkää, riihimäki).

  VastaaPoista