keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Repaleita

Helmikuussa autotallista löydetyt ja sinkkiämpäriin istutetut tulppaaninsipulit ovat vihdoin kasvaneet aikuisiksi. Ihme ja kumma kun ajattelee kuinka onneton yleensä viherpeukaloni kanssa olen. Hyvin kestäviäkin olivat nämä repaleiset kaunottaret, melkein kaksi viikkoa jaksoivat kukkia. Nyt jos joku osaisi minua neuvoa, että koska nuo kannattaisi maahan istuttaa, sitten kun ovat aivan kellastuneet vai? En nyt millään haluaisi ryssiä tätä hyvin sujunutta tulppaaninviljelyäni tässä vaiheessa vaan haluaisin koittaa saada nuo kukkimaan myös tulevinakin vuosina.

The forgotten tulip bulbs I found in my garage in february have finally grown up. I think they look quite lovely and I hope I'll somehow manage to plant them so I get to enjoy them in the future too, I just need to figure out when and how to plant them.

5 kommenttia:

 1. Anna kukkien vaan reippaasti kuihtua pois ja sitten mun mielestä pistät varret poikki ja sitten maahan. Sipuli sais kai hiukan kuivahtaakin välissä. Ite oon kaivanut mummulan mailta narsissin sipuleita ja hiukan huolettomasti viskonut tonne takapihalle ja kyllä ne sieltä joka vuosi on nousseet. Pikkunarsissit siirsin pihalle, kun olivat sisällä aikansa eläneet. - H -

  VastaaPoista
 2. Aivan ihania repaleisia! Tiedätkös mikä tuo lajike on?

  VastaaPoista
 3. H, kiitos!

  Nonna, paketissa luki "Daytona" ja "Passion" en tiedä olisko se joku lajikenimi.

  VastaaPoista
 4. Minä teen kuten H:kin tekee. Kun ovat kunnolla lakastuneet voi katkaista ja istuttaa maahan. Eivät välttämättä kuki ensi vuonna, tekevät vain lehtiä mutta sitä seuraavana kesänä sitten taas.

  E

  VastaaPoista