maanantai 12. kesäkuuta 2023

Ulkoseinän puhdistusremppa

Saatiin männä viikolla vihdoin aikaiseksi korjata tästä terassin puoleiselta seinältä ne muutamat lahonneet laudat ja rytöiset maalipinnat ja voi kuinka siistiltä se nyt näyttääkään, kun ei sitä likaista silmäsärkyä enää tuossa murheena ole.

Tässä kohti vuoti katonrajan räystäskouru suurimmaan osan sade- ja sulamisvesiä pitkin seiniä ja reilussa viidessätoista vuodessa se oli saanut aikaan jo aikamoista jälkeä. Sadevesikourua korjailtiin silloin tällöin, mutta joka talvi lumet ja jäät painoivat sen takaisin samaan asentoon, joten jossain kohti kyllästyttiin tekemään edes sitä. 

Nyt availtiin seinää sen verran mistä tarvitsi ja vaihdeltiin tilalle uusia sinne minne piti. Vauriot ovat tässä rakenteessa vain noissa pintalaudoissa, sillä alla on vielä tuuletusrako ja runkoleijonat, joihin se ei yletä niin kauan kun edessä vielä jotain on, joten ongelmat olivat lähinnä kosmeettisia, mutta hyvähän se nekin on korjailla.

Kihnuna ihmisenä en vain raaskinut koko seinän lautoja lähteä vaihtamaan, kun se alkuperäinen ongelma (eli lämpöä falskaava katto) olemassa vielä on, niin vaihdettiin vain ne pahimmat tuosta nyt. 

Suunnitelmissa on jossain vaiheessa rakentaa tähän terassille kiinteä valokatos, koska olen kuullut huhuja, että rakennuslaki kun muuttuu niin lupaa ei sellaisille enää tarvitse hakea. Säästyy  siis pitkä penni siinä, kun vähän malttaa vielä odotella ja säästyy sitten nuo seinälaudatkin paremmin semmoisen alla.

Mutta tämä kesä mennään vielä ilman katosta. Pidetään tuossa päivänvarjoa ja välillä semmoista vähän rumaa itse tekemääni purjekatosta ja silloin kun säät sallii ei siinä tarvitse mitään pään päällä ollakaan.

Uudet laudat kun saatiin paikoilleen ja maalit päälle, on seinä taas kuin uusi ja kelpaa istuskella tuossa ilman, että koko ajan ajattelee, että pitäisi se seinä korjata siitä takaa. Sadevesiränni on säädetty taas oikeaan asentoonsa ja ainakin tämän kesän tämä seinä säilyy just näin nättinä kun se nyt on.

We finally fixed the wall behind our new deck, that had been an eyesore for me ever since we finished this deck. All the snow and water had rotted the bottoms of the boards on the upper half and with some new wood and paint the result is clean and pretty again.

1 kommentti:

  1. Näyttää oikein hienolta! Nyt remontin jälkeen voi olla huoletonna. Penkki sohvineen ja päivänvarjoineen näyttää viehättävältä.

    VastaaPoista