sunnuntai 25. kesäkuuta 2023

Mattoa ja verhoa

Tein jo muutama viikko sitten pikkuisen asuntovaununi oveen uuden oviverhon trikookuteesta, jota sattui nurkissa olemaan yksi kerä sopivasti yli jääneenä. Se edellinen bambuverho alkoi olla jo niin tiensä päässä, että enin aika meni aina sen korjailemiseen, kun se milloin jäi tuon oven väliin tai sitten takertui siitä kulkijan hiuksiin ja katkeili monesta muustakin syystä, eikä vähiten vanhuuttaan. Uusi verho on pehmeä ja ihana ja nyt tuosta voi kulkea ilman, että täytyy sen enempiä varoa, tämä kun ei tartu kiinni yhtikäs mihinkään.

Kävin myös (taas) ostelemassa vaunulle uuden maton. Olen nyt visisin pari viime vuotta ostanut siihen uuden maton joka kesä, kun tuntuu, että aina niissä jotain sanomista on sittenkin ollut. Milloin on ollut liian pieni, liian pitkä, liian pölisevä tai muuten vaan liian jotain eikä ikinä just sopivaa tuohon mahdollisimman hankalan mittaiseen tilaan. Mitoiltaan maton pitäisi täyttää nätisti noin metri kertaa metrinen alue ja olla materiaaliltaan mahdollisimman luonnollista ja paljaille varpaille mieluisaa. Siinä kun mietin vaihtoehtoja, tajusin yhtäkkiä, että puuvillainen vessanmattohan se olisi tuonne mitä näppärin!

Niissäkään ei sopivan kokoista oikein löytynyt, mutta  keksin että yhden maton sijasta sinne voi laittaa kaksi, kun ne laittaa näin vierekkäin kiinni toisiinsa. Näyttää nopealla vilkaisulla ihan yhdeltä isolta matolta ja kumipohjiensa ansiosta eivät liikahda tuosta erilleen. Mitoiltaan nämä yksittäin 50x80cm matot tekevät yhdessä just passelin läntin tuohon tilaan eikä enää tarvitse murehtia että varpaat osuisi reisaajalla aamusella kylmälle lattialle.

Ihanaa oli fiilistellä vaunulla kesäpäivää, kunnes ilma kävi liian tukalaksi oleilla siellä lähellä olleiden ukkosten vuoksi, mutta kerkesin nautiskella hyvän tovin uudesta matosta ja unelmoida tulevista reissuista sen kanssa. 

Got a new rug to the caravan. Itäs actually two separate bath rugs just put side by side. The perfect size for this odd space and so comfy under the toes.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti