tiistai 20. joulukuuta 2022

Joulupuuta rakentamassa

Käytiin viikonlopulla ostamassa jo tutuksi käyneeltä kuusimyyjältä tämän vuoden joulupuu ja tänään laittelin siihen koristeet. Se on taas tuttuun tapaani vähän prameampaa lajia (joku pihta, unohdin jo), koskapa tykkään oikein tuuheista ja vankkaoksaisista. Tämmöisissä pysyy meidän painavat koristeet paremmin ja muutenkin onhan se nyt ihan hirveän komea.

Aloitan koristelun aina laittamalla valot ensin, sillä on paljon helpompaa pujeltaa johtoja oksien sekaan, kun siellä ei vielä koristeita tiellä ole. Meillä on joulukuusessa olleet nämä samat valot jo vissiin reilut kymmenen vuotta ja koskapa ne toimivat en ole niitä viitsinyt uudempiin vaihtaa, vaikka tämän varhaisemman led-mallin johdotus onkin pitkän pätkän sijasta ärsyttävillä lenkeillä, joita on ihan mahdottoman vaikea saada puuhun tasaisesti. Joka vuosi kuitenkin urheasti jaksan niitä asetella, joten menkööt nyt vielä.

Koristeita on kiva valikoida erikoisesta kokoelmastani, jossa ei juuri mitään tavallista ole. Männävuosista poiketen en ole viime aikoina halunnut enää ihan täydelliseen steampunk-henkeen koristeita laittaa, mutta vähän sinnepäin kuitenkin edelleen. Tykkään noista oikeista vanhoista avaimista, korkkipalloista ja vanhoista kulkusista ja niillä on menty viime vuodet taskukelloja unohtamatta. Mielestäni jotenkin kiva symboliikkakin niillä.

Välillä pitää napata valot pois päältä ja katsoa koristeita ilman, jotta näkee parhaiten missä tilaa vielä on ja mihin tarvitaan mitäkin. Kuusta kun ei aina katsella valot päällä, niin pitää olla kivan näköinen ilmankin. Tänä vuonna tuli fiilis, että kuusessa ei tarvitse ihan hirveästi koristeita olla, joten jätin suunnilleen tähän, enkä edes latvatähteä laittanut. Pitää ensin muutama hetki katsella sitä noin ja asetella noita valoja ja muita, että se on mahdollisimman täydellinen joka suunnasta ja sitten vasta lisäillä jotain muuta, jos siltä sattuu tuntumaan.


This years Christmas tree looks quite nice to me with a little less ornaments than the trees used to have before. But I always do the decorating to my current mood and this year I think less is more, cause the tree itself is so pretty and thick.

3 kommenttia: