perjantai 23. joulukuuta 2022

Tervetuloa joulu

Tänä vuonna joulusiivoukset jäi niin viime tippaan, että vasta tänään sain vihdoin julistettua talon valmiiksi joulun vastaanottamiseen ja mikäs siinä, hyvin ehti vaikka tiukille menikin. Olen itse onnellisin tästä eteisestä, joka on viime päivinä ollut vain kaikista muista huoneista raivattujen asioiden säilytyspaikkana, mutta nyt se on ihanan siisti ja jouluisa, oikein kiva tuosta tulla kotiin ja kulkea.

Vaikka muut havut eteisessä ovat ihan aitoja laitoin peilin päälle rusetin kera pari tekohavuoksaa ja mielestäni ne sopii tuonne varsin kivasti, tulle ihan sellainen vanhanaikainen maalaistalofiilis noista. Joulukortit peilin kehyksessä on perinne, jonka aloitin jokunen vuosi sitten ja siinä niitä on kiva katsella joulun yli esillä sen sijaan, että heti jonnekin piiloon vaan pistäisi.

Keijukuusi pääsi räntäsateesta sisälle turvaan ja hyasintti on taas vanhassa pieksussa, niin kuin aina jouluisin meillä kuuluukin. Portaikko on sille hyvä paikka sillä siellä palaa päivisin kasvivalot talvea paossa oleville välimeren kasveille ja lämpötila pysyy mukavan viileänä, jottei se itseään venyttele tai kuki liian nopeasti.

Meillä on tänä vuonna hirveän monta erilaista kranssia esillä ja mietinkin, että voikohan niitä olla jo liikaa, mutta sitten päädyin siihen, että ei voi. Kranssit on ihania ja niitä pitää olla paljon ja siksi sitaisinkin vielä tähän eteiseen lopuista kuusenoksista pienen, koska siinä oli tällaiselle niin hyvä paikka, että melkein pakkohan se oli.

Onneksi jouluksi on vihdoin luvattu vähän auringonpaistetta, niin pääsen kuvaamaan vähän muutakin joulujuttujani tänne blogiinkin, on ollut niin pimeää viime päivinä, että on kaikessa kiireessä loppunut joka päivä valoisat tunnit ihan kesken. Niin on leppoisa joulu tulossa, että nyt varmasti ehdin.

Oikein lämintä joulua sinne teille kaikille!

The Christmas cleaning is finally done a day before Christmas. I'm so happy about this hall now, it looks so nice when I go through there and I go through there so many times a day. The next couple of days are supposed to be sunny, so I can (finally) show you the rest of my holiday house too.

3 kommenttia:

 1. Tosi ihana, kransseja ei voi olla liikaa 🎄! Onnellista joulua Maria! ☃️🌨

  VastaaPoista
 2. Merry Christmas happy days ….believe in miracles…always…love Ria and Leaf 🍀🎄❤️🙏🐾🍀

  VastaaPoista
 3. Niin kaunis tuo teidän eteinen ja keijukuusi! Kransseja ei voi olla liikaa.
  Mukavaa joulun väliviikkoa ja tulevaa vuotta 2023!

  VastaaPoista