tiistai 11. lokakuuta 2022

Pesukone muuttaa eteiseen osa II

Eteisen komeroprojekti etenee aikataulussaan ja oven vaihtamisen yhteydessä oli hetki aikaa pohtia, että minkä emalikyltin siihen uuteen oveen sitten pesutuvan merkiksi laitan. Luontevintahan olisi, että siinä ei lukisi enää "hissi" vaan "pesutupa", mutta jostain syystä taidan päätyä edelleen tuohon aiempaan. Täräytin nimittäin tuon hissikyltin komeron oveen jo ostaessamme talon vuonna 2006 ja tässä vuosien varrella se on täällä vakiintunut käyttöön, että sen komeron nimi on hissi. Olemme jo niin tapojemme orjia tässä taloudessa, että nyt jos sen muuttaa joksikin muuksi, niin sanomme sitä edelleen varmasti hissiksi, eli ei muuteta suotta. Laitan tuon toisen kyltin sinne oven sisäpuolelle, niin se on esillä silloin kun se on pesutupakäytössä, niin sehän on ihan luontevaa sitten niin. Kyllä me varmaan kuitenkin ilman kylttiäkin muistetaan, että missä se pesukone sitten on.

Saatiin hirveällä työllä ja tuskalla komeron edellinen ovi karmeineen irti, mutta aikaa siihen meni kyllä useampi tovi. Se oli nimittäin naulattu kiinni peräti kuudellatoista kahdeksan sentin pituisella rautanaulalla. Ylhäältä, alhaalta ja kummastakin sivusta ja vielä bonukseksi alakulmista komeron sisältä päin. Huh minä sanon, että on laitettu silloin joskus niin että varmasti pysyy! No ei kyllä pysnyt, kun nyt on irti ja seuraava laitetaan niin kun ovet kuuluu, eli ihan komella ruuvilla sivuista vaan, niin että vastaisuudessa sen saa tuosta ilman ärräpäitä irti jos ja kun tarve niin vaatii.

Uusi vanha ovi oli hankittu jo jokunen vuosi sitten ja se on vain viisi senttiä leveämpi kun edeltäjänsä, mutta ne ovat tärkeät ne viisi senttiä sillä nyt on ovi karmeineen 62,5cm leveä (kun edellinen oli vain 57), eli nyt siitä mahtuu pesukone tuonne komeroon. Tärkeää siksi, etteivät ne semmoiset vehkeet niin ikuisia ole, että kannattaisi isommin vaivaa sitten nähdä kun sen vaihdon aika koittaa, kun napata ovi karmeineen irti vaan edestä.

Tähän oveen tein karmin ihan vain tuollaisesta rautakaupan suunnilleen oven paksuisesta (3,3cm) rimasta eikä siinä ole sitä karmeille tyypillistä huullosta nyt lainkaan. Laitan siihen myöhemmin toisenmalliset rimat taakse, jolloin se huullos sinne syntyy, mutta nyt kun sitä vielä muokataan tuossa riittää, että siinä on niinsanotusti vain kehykset ympärillään.

Ja illalla sain vielä sudittua siihen ensimmäisen kerroksen valkoista ovimaalia pintaan jolloin se alkoi näyttää ihan siltä kun pitääkin. Tänään laitan siihen vielä toisen kerroksen ja sitten se alkaakin olla valmis siihen, että se pesukone muuttaa sinne sisälle.

Changed the door to a 5cm more wider so that we can actually fit the washing machine in this closet when the time comes. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti