lauantai 8. lokakuuta 2022

Pesukone muuttaa eteiseen osa I

Vietettyäni viikon sohvalla syysflunssaa potien, en enää kestänyt olla toimettomana vaan aloitin tänään askartelemaan eteisen komeroa sopivaksi sinne pian muuttavalle pesukoneelle. Se olikin mitä parhainta hommaa, kun sitä teki ihan rauhakseen ja käytti paljon aikaa vaan asioiden ja toimintojen miettimiseen hikisen puurtamisen sijaan. Asensin sinne yhden hyllyn ja pienen naulakon ja se sai minut tuntemaan taas pitkästä aikaa oloni normaaliksi, vaikka ihan täysillä en vielä muuten käykään.

Tässä komerossa on kupruilevat pinkopahviseinät, joissa kahdella sivulla eriparinen tapetti, joissa siellä täällä elämisen jälkiä, mutta ne ovat pääpiirteittäin ehyet. Päätin jo vuosia sitten säästää ne ihan vaan siksi, kun ne ovat osa tämän talon historiaa ja tykästyin tuohon vihreään ruudukkoon, joka mielestäni näytti varsin raikkaalta tuolla. Nyt kun sinne tulee pesukone tuon eteen sopii se mielestäni sinne vieläkin paremmin, niin kuin olisi tehty pieneen pyykkitupaan tuo kuosi. (Se näyttää livenä paljon kivammalta, kun kameran linssin läpi, joka ainakin omiin silmiini saa sen näyttämään hyvin epätarkalta, johtunee noista tuplaviivoista.)

Pimeässä komerossa näyttää nyt pirteältä sisällä ja käsittelemätön mäntypinta sopii vihreän tapetin kanssa mielestäni just kivasti tehden kokonaisuudesta kivan ja raikkaan, jonka vähän huonosti saan teille näiden keinovalossa kuvattujen kuvien kanssa esiteltyä. Tähän aikaan vuodesta ei tuonne enempiä valoja tule ellen ota käyttöön hienoja lisävalojani ja niitä en tänään jaksanut alkaa tämän vuoksi virittelemään. Kuvataan sitten kunnolla, kun saadaan se pesukonekin tuonne siirrettyä.

Mutta vielä on hommaa ennen kun se pesukone tuonne saadaan. Ovi pitää ensin vaihtaa leveämpään ja lattia rakentaa loppuun ja sitten pitää sen putkimiehenkin täällä vielä piipahtaa, että saadaan koneelle vesi ja viemäri tuonne laitettua. Se on onneksi hommista melkein helpoin, sillä ne putket kulkevat näpsästi juuri tuossa seinän takana keittiössä. Tapetissakin sopivasti reikä melkein just niillä kohdin johon läpiviennit tulevat. Mutta onpa huisia, että tämä projekti on vihdoin nytkähtänyt käyntiin täällä, tästä on jo niin pitkät ajat haaveltu. Ja parhainhan on vielä edessä sitten kun se keittiön skafferi saadaan pesukoneesta vapaaksi alkaa sen muuttaminen niihin oikeisiin skafferihommiin, jei!

(Huomioikaa pieni koira, joka tuli ihmettelemään, että minne ihmeeseen se mamma sieltä sohvalta oikein katosi, just kun kerkesi tottua siihen, että siellä se vaan päivästä toiseen pötköttää.)

Finally got well enough after spending the whole week on the couch with a flu, to start renovating this closet for our washing machine, that'll move in there soon. It still has it's original old wallpaper that I want to preserve, since I feel it'll look so pretty when finished. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti