tiistai 28. joulukuuta 2021

Talviseen puutarhaan kaunistuksia

Tein tässä vuoden viimeisimmiksi ostoksiksi muutaman oikein kivan second hand-löydön puutarhaa silmällä pitäen. En niinkään niin, että olisin erityisesti etsiskellyt puutarhajuttuja jo tähän aikaan vuodesta, vaan ne tulivat vastaani ihan sattumalta muita asioita katsellessani.  

Neljä ihanaa taitettavaa kahvilatuolia löytyivät tori.fistä ja vaivaisen kympin kappalehintaan ajelin ne tänään ostelemaan ajatuksella, että laittaisin ne jo nyt talvista puutarhaani koristamaan. Pöytä pitää vielä kaivaa varastoista esille näitä varten ja sitten jotain kivaa ja kaunista siihen päälle niin luulen, että tulee aivan ihastuttava talvinen astelma näistä tuohon lumisen pihan keskelle.

Toinen mukava löytö on jo muutaman viikon takaa Hyvinkään Tingi & Tongi kirppikseltä, nimittäin tuommoinen hauska kahvallinen puukori hintaan karvan alle kahdeksan euroa. Näin sen heti sellaisena keväällä autoni takakontissa spontaaneja taimistovisiittejä varten kätevänä kantokoppana, jossa yrtit ja muut tarpeelliset vihreät pysyvät kivasti pystyssä ruukuissaan matkojen ajan ja on kätevät kantaa myös kotipihaan. Sille löytyy myös varmasti muutakin käyttöä piha ja puutarhajutuille sitten kun niiden aika on lähempänä, mutta nyt tykkään siitä ihan vaan sen lämpimän puisen olomuoden vuoksi.

Tuskin kuitenkaan uskallan sitä pihalle talveksi jättää, mutta ehkä kasvihuoneeseen tai porstuaan, joissa se saa lojua jossain nojailemassa johonkin ja näyttää varmasti ihan hurjan nätiltä.

Ohutta peltiä oleva ruukunaluslautanen on sellainen perusasia, joita kirpppiksiltä on kiva keräillä talteen, semmoisia kun tarvitsee aina sekä sisätiloissa että puutarhassa. Tämäkin alle euron maksanut tassi pääsee heti käyttöön sisällä talvehtivan viikunapuun ruukun alle, jahka ensin sulatan sen vaan vähän lämpimämmäksi.

Mutta nyt en malttaisi odottaa, että pääsen sisustelemaan noita tuoleja tuonne pihalle, ennusteessa olevat lumisateet vaan nyt vähän sotkevat niitä suunnitelmia. Pitänee odotella pari päivää siis vielä ja laitella sitten, kun sää sen parhaiten sallii.

My recent second hand finds seem a little out of season, but I intend to use the chairs outside already and put them up in a lovely wintery garden theme. The box is perfect for spring and visits to the nurseries and the tin plate is a thing I always need under my pots.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti