lauantai 4. joulukuuta 2021

Pönttöuunin joulupuku

Tuli vahva fiilis koristella työhuoneen pönttöuuni tuolla uunin päällä säilössä olleiden messinkisten kynttilänjalkojen inspiroimana. Mietin mikä niiden kanssa sopisi ja mieleen tuli heti tehdä sinne tuollaisesta kullanhohtoisesta pakkauspaperista pyöreitä tähtiä. Tein tähdet tällä samalla ohjeella, kun pari vuotta sitten, mutta nyt leikkelin niiden reunat vähän terävämmiksi ja lisäsin niihin koristeeksi reikiä ja voi kun tuli juhlava fiilis uunin ympäristöön niistä.

(Tuo kullanhohtoinen paperi askarteluun löytyi paikallisen Citymarketin joulupaperilaatikosta.)

Kullan ja messinginsävyjen innoittamana kokeilin miltä kokonaisuuden kanssa näyttää viime joulusta jäänyt kuivattu pajunlehtikranssi, jonka värisävy oli alkanut painua lujaa vihreästä ruskeaan sekä muutama muukin kuivattu vihreä ja tykästyihin tuohon tunnelmaan tosi lujaa täällä. Jotenkin niin ihastuttavan entivanhainen värimaailma ja fiilis. 

Lehtikranssi on vaan niin kuiva ja rapsakka, että se ei tuossa kovin kauaa kestä, sillä tiedän, että joku nojaa siihen kuitenkin takan peltiä avatessa ja kuuluu vain iloinen ritinä kun kranssi muuttuu murusiksi. Mutta sen hetken kun se kestää se näyttää siinä kauniilta. Rungon voin sitten käyttää uudestaan vaikka havuilla täytettynä, sitten kun sen aika koittaa.

Mutta onpas vaan kiva kun on joulufiilis nyt niin kohdillaan tässä nurkassa. Ei paljoa muuta huvittaisi tehdäkään, kun vaan istua tuijottamassa tuota.

Put up a little Christmas around the tin oven I have in my study. Made those golden stars to match the brass on the candle sticks on top of the oven and added some very old and dry greens to complete the look. I really love the colors here now, makes it look so old fashioned and warm.

2 kommenttia:

  1. Näyttää oikein kivalta ja tunnelmalliselta. Hyvin on pajunlehtikranssi pysynyt vielä hienon näköisenä. Toivottavasti ei heti hajoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, se ei muuten edes viikkoa kestänyt tuossa, kun itse runttasin sen hajalle peltiä kiinni laittaessa. Hyvin osasin ennakoida :D :D

      Poista