maanantai 13. joulukuuta 2021

Havukranssit happihoidossa

Tein eilen illalla neljä havukranssia joulun koristeiksi kotiimme, mutta vein ne vielä ulos oleilemaan, sillä meidän puulämmitteisessä puutalossa niille on ihan liian lämmin ja kuiva ennen kun joulu ehtii edes saapua. Ulkona märässä ja kylmässä ne säilyvät raikkaina ja hyvinä siihen asti, kunnes vähän lähemmäksi joulua päästään. 

Onneksi on tuollainen hyvä seinäke johon kransseja ripustella tuolla ulkona, niin ei sitten ihan hangista niitä tarvitse käydä kaivelemassa. Kranssit inspiroivat laittamaan ympäristöön vähän muutakin kivaa, että tuli oikein kunnon astelma tehtyä tuohon ja kyllähän tuota kelpaa katsella nyt sitten.

Olin ostellut noita emmeitä jo aiemmin varastooni kransseja varten paristakin eri kukkakaupasta, jotka havunippuja näin joulun alla möivät ja nyt oli ihanaa rentoutua puuhaamaan, kun oli kaikki materiaalit valmiina. Käytin pohjiksi kransseihin niitä jo monena vuonna uudesti käyttämiäni rautalankarenkaita, joihin kipeputtelin vain havut pienissä nipuissa ohuemmalla vihreällä rautalangalla kiinni. Helppoa kun mikä.

Tein pari pienempää kranssia ihan vaan noista katajan oksista, yhden perus metsäkuusesta ja isoimpaan laitoin sekaisin katajan kanssa tuota ihanan jämäkkää havua, jonka nimen olen tyystin jo pyyhkäissyt muististani. 

Tuo isoin kranssi pääsee  sitten joulun pyhiksi olohuoneen vitriinikaappia koristamaan ja pienemmistä ainakin yksi keittiöön skafferin oveen, mutta muille en ole vielä ihan tarkkaa paikkaa päättänyt. Yhtään en harmistu siitäkään jos kaikki eivät sisälle päädy vaan joku jäisi tähän pihalle koristamaan tätä nurkkaa sitten joulunakin. 

Made some wreaths last night and put them outside to wait for Christmas. Our home is so warm and dry these wouldn't last if I put them up now, but storing outdoors will keep them good till the holidays are a bit closer. I also had to style this corner up a bit, with the wreaths it became so festive. Now it's so nice to look at every time I go outside.

4 kommenttia: