lauantai 25. joulukuuta 2021

DIY lempisuklaata

Koko joulukuun on tehnyt mieli kokeilla tehdä itse pähkinäsuklaata ne kaupan valmiit kun ei oikein itseä miellytä ja mikäs parempi päivä siihen kun tänään joulupäivänä. Some on ainakin minulla ollut ihan täynnään ohjeita, joissa suklaalevyt sulatetaan uunissa ja siihen sitten päälle ripotellaan kaikenmoista kaunista ja annetaan suklaan jähmettyä uudelleen, niin päätin sitten itsekin kokeilla miten tuommoinen homma oikein toimii.

Olin hankkinut jo joulun alla jemmaan kaksi levyä ihan tuota perus sinistä suklaata ja siihen ripoteltavaksi suolapähkinöitä ja mantelirouhetta.

Ohjeessa sanottiin, että laita levyt leivinpaperin päälle ja uuni noin 50 asteeseen, sitten levyt uuniin ja kymmenen minuutin päästä niiden pitäisi olla ihan läpeensä sulaneet ja näinhän siinä kävikin.

Sitten sulaneet levyt voidellaan yhdeksi isoksi ja mahdollisimman tasaiseksi lääryksi paperin pintaan.

Ja kun se on vielä lämmin (ja se on sitä ihan tosi tosi kauan, että kiirettä ei tarvitse pitää) siihen ripotellaan päälle kaikki ne emmeet mitä siihen halutaan.

Itse paloin halusta kokeilla mantelirouhetta vaikka minulle siitä sanottiin, ettei tule hyvä siitä, manteli kun on niin rasvaista, ettei se pysy suklaassa kovana vaan muuttuu vähän kumimaiseksi. Mutta koska olen sellainen jääräpää, etten usko muita niin pistin silti.

Ja toiseen puoleen laitoin noita paahdettuja ja suolattuja pähkinöitä, jotka silppusin ensin veitsellä vähän pienemmiksi palasiksi. Sitten vaan annoin suklaan jähmettyä takaisin niin kovaksi kun suinkin ja autoin sitä matkan varrella viemällä sen hetkeksi aikaa ulos pakkaseen.

Lopuksi pilkoin levyn hauskoiksi ja epämääräisiksi suklaapaloiksi, jotka sitten pistin nätisti esille. Tämä suklaa ei muuten sulatuksen jälkeen palautunut ihan yhtä kovaksi, kun se levymuodossaan oli vaan jäi ihan hitusen pehmeämmäksi, joten jos haluat itse tätä kokeilla kannattaa ehkä valita joku vähän kovempi suklaalaji kun tuo sininen, ellet halua että saat sormiasi nuoleskella koko ajan. Mantelit myöskin muuttuivat vähän kumimaisiksi just niinku minulle kerrottiinkin, mutta tuo suolapähkinäsekoitus toimii kuin unelma suklaan kanssa. Niin hyvää, että melkein kaikki tuosta on pian syöty jo! 

Ensi kerralla jos tätä teen, niin voi olla että testaan vielä kerran mantelit, mutta niin että paahdan ne ensin, sillä tuossa pähkinäsekoituksessa olevat mantelit pysyvät suklaassa ihanan rapsakoina kyllä.

Tried out to melt some chocolate and make my own peanut chocolate bites. Used almonds and roasted and salted peanuts and the result is so pretty. This kind of milk chocolate didn't go back as hard a sit was after the melting so these bites will make a little mess to ones fingers, but I don't care cause the taste is so good.

3 kommenttia:

  1. Näyttää herkulliselta! Kaipaan myös sitä oikeaa riisisuklaata, joka ei ole litteäksi puristettua, jota nykyään enää saa. samaan tapaan voisi sitäkin tehdä itse. :)

    VastaaPoista
  2. Me teemme aina rocky roadia jouluksi. Laitamme sinne omat herkkumme: ranskanpastilleja, suolapähkinöitä, piparin paloja ja vaahtokarkkeja - niin ja tietenkin se suklaalevy. Säilytämme sitä väliajat aina jääkaapissa, niin suklaa pysyy kovana. :)

    VastaaPoista