sunnuntai 15. elokuuta 2021

Lauantaipäivän heräteostos

Surffailin eilen päivällä tori.fissä kun sieltä eteen tuli tällainen tuolikaunotar ja kas, muutamaa tuntia myöhemmin se olikin jo täällä meidän olohuoneessa. Kovin oli nopea ostopäätös ja muutamalla satalappusella inahti lompakkokin, mutta siinäpä nyt on. Olin aluksi siitä aivan liekeissä, mutta sitten muutamaa tuntia myöhemmin alkoikin ihan hirveä ostokrapula ja melkein jo rupesin katumaan koko kauppoja.

Mutta tuoli on silti pitkän harkinnan tulos siltä osin, että olen etsiskellyt jotain missä olisi muodot ja napit kohdillaan ja vähän vähemmän pysty istuma-asento matalammalla selkänojalla ja tässähän ne eittämättä on. Löytyy kurveja ja tuftauksia ja on ihanat puiset jalat ja kalusterenkaatkin ja kaikki. Ihan siis on kriteerit kohdillaan ja silti täällä tuskailen. 

En siis sillä, etteikö tämä olisi ihan supernätti tuoli vaan sillä, että onkohan tämä nyt ihan liian nätti tähän taloon? Siis ihan superisti liian nätti ja arvokas? Tämä on nimitäin ihan ehta Riviera Maisonin tuoli ja pelkäänkin, etä se on meidän rymyperheelle aivan liian kallisarvoinen. 

Sen pellavapäällinen joka aluksi tuntui ihanalta luksukselta tuntuu nyt kovin pelottavalta, että miten ihmeessä saan sen sitten pidettyä puhtaana? Marseille-saippua pystyy kyllä ihmeisiin, mutta entäs jos tuohon lorahtaa vaikka punajuurta tai sitten jompi kumpi koirista päättää täräyttää siihen jonkin mielipiteen? Milläs sitten putsataan? En voi nimittäin vannoa, etteikö joku siinä joskus jotain söisi telkkari katsoessaan ja en arvais kyllä peitettä sen päällä koko ajankaan pitää. Myöskin ihan turha neuvo on, ettei siinä syötäisi, tässä perheessä kaikki syö välistä jotain olkkarissa, se on meidän juttu laiskoja ryömäläisiä kun ollaan pitkälti kaikki.

Mutta on se vaan kyllä niin nätti tuoli, ettei tosikaan. Jos sen vaan antaisi olla tuossa ja mennä semmoiseksi kun menee, koska saahan sen sitten vaikka uudelleen verhoilutettua jos ihan kamalaksi muuttuu, sillä käytettäviksihän nämä tällaiset on kuitenkin tarkoitettu eikä koristeiksi. 

Se muuttaa olkkarin ilmettä kyllä melkoisesti valoisampaan suuntaan ja tykkään tosi paljon katsella sen kurveja ja muotoja joka suunnasta. Oikein mukava siinä on myös istua, vaikka vähän jämäkän puoleinen onkin, melko mukavasti pystyy röhnöttämäänkin kun ottaa jalkarahin avuksi. 

Joten pitää tässä nyt niellä pelkonsa ja antaa mennä vaan, kerranhan täällä vaan eletään! Eikä se silti nyt niin kallis ostos ollut, ettäkö maaailma siihen kaatuisi jos se meillä käytössä rumaksi menee, rumakin voi olla kaunista (kunhan ei nyt ole sitä punajuurimehua sitten).

Ja kun nyt kerran on taloudessa uusi tuoli, niin vinkkaankin jo nyt, että tämä allaoleva, eli meidän edellinen nojatuoli on lähdössä myyntiin. Se on kovin isohko ja suoraselkäinen, sellainen kirjojen lukutuoli tai käsitöiden tekemiseen. Voihan siinä toki telkkariakin katsella, jos siis ei ole sellainen lapamato kuin minä, joka tykkää aina valua ihan löysäksi istuimilleen. Jos joku siitä on kiinnostunut, niin kannattaa nyt sähköpostilla huikata, ennen kun sen toriin tuikkaan. Hintapyyntö on 49 euroa, eli tasan se mitä siitä vajaa vuosi sitten maksoinkin. 

Hän on mitoiltaan suunnilleen seuraavanlainen: korkeus 105cm, leveys 76cm, kokonaissyvyys 80cm, istuinsyvyys 60cm ja istuinkorkeus 45cm. Ikä noin 20v, päällinen plyyshiä, pieniä tahroja siellä täällä (ei olla koitettu puhdistaa) ja selkänojan taustassa kulumajälkiä, muutoin ehytpintainen. Ei jousia vaan vaahtomuovisisus, pehmeä siis on ja mukava ja hyvin kevyt kantaa. Lisäkuvia ynnä muuta voipi kysellä myös sähköpostitse. (EDIT: tuoli varattu tällä hetkellä.)

Got a new chair in our living room, it's a Riviera Maison chair that I got second hand, but I'm still worried if it's too precious for our household. I'm not used to owning anything so high end so I'm having a few second thoughts of buying it. Anyways I've decided to sell the previous chair that's in the pic below. Will be putting it up to tori.fi in a few days time.

5 kommenttia:

  1. Näin kun lapset istuu ruokapöydässä samettipehmusteisissa tuoleissa voin kertoa, että ainakin mustikka lähtee verhoilusta kun kaataa päälle kiehuvaa vettä. Epäilisin suuresti että sama koskee punajuurta ☺️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo pitää painaa mieleen kyllä, kuulostaa hyvältä neuvolta. Kiitos siitä :)

      Poista
  2. Kannattaa varmaan ensihätään käsitellä tuoli jollain suojasuihkeella. 😁
    Tosi hieno nojatuoli ja sopii hienosti tuohon ympäristöön!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kehusta :) Se on kyllä niin nätti tuossa nyt.
      Itseä aina vähgän epäilyttää nuo suoja-aineet, niissä kun ei oikein tehdä mielestäni kaikissa aina niin selväksi mitä myrkkyjä sisältävätkään...

      Poista
  3. Ja aina voi maalata kankaan kalkkimaaleilla, niin kuin minäkin tein ja nojatuolista ja rahista tuli kuin uudet. Kaunis tuoli, hyvin sopii teille.

    VastaaPoista