lauantai 28. elokuuta 2021

Aarrejahdin antimia

Käväsin toissapäivänä hämeen seutuvilla ystävää tapaamassa ja pienellä kirppisrundilla ja mukaan kotiinviemisiksi tuli taas kerran oikein oivallinen saalis aarteita ja tarvikkeita. Ystis oli ostellut minulle talteen jo aiemmin tuon hauskan peltiämpärin, jollaista hän tiesi minun etsiskelevän. (Mukavaa kun toimii molemmin puolin tämä kirppissilmä myös toisen puolesta.) Kukkaruukuksi tuollaista olin haaveillut ja nyt kun kesä livahti jo karkuun jää se odottelemaan virkaansa sitten ensi vuoden puolelle, jollen keksi siihen syksyksi jotain kivaa laittaa vielä.

Sitten ostin häneltä tuon ihanan vanhan puunaulakon. Se roikkui siellä aseman aulassa ja moni siellä vieraillut varmaan sen siitä muistaakin. Itsekin sitä tässä vuosien varrella aina ihaillut ja nyt kun puheeksi se siellä tuli, niin selvisi, että kaupanhan se oli ja niinpä se lähti minun mukaani sieltä.

Ihan tarkkaan en vielä tiedä mihin sen täällä sijoitan ja voi olla, että se päätyy hetkeksi varaston puolelle säilyttämään roikkuvia asioita odottamaan parempaa paraatipaikkaa, joka varmasti näin nätille jossain vaiheessa täältä kyllä löytyy.

Lempikirppikseltäni Suomen kasarmin aarteista löytyi mukaani iso kassillinen vanhempaa puuhelmistä pujoteltua oviverhoa. Se on aivan liian lyhyt mihinkään oveen ripusteltavaksi ja näinkin heti tuossa vain potentiaalisen kasan ihania askarteluhelmiä. Voi olla että näistä syntyy kaikkea kivaa koristejuttua myyntiin sitten joskus kun markkinoita voi taas pitää.

Puiset pienet jalat ja shakkinappulat löytyivät Kulmakirppikseltä Materiaaleja on hyvä olla varastoissa jo valmiiksi sitä varten kun jokin rakenteluinspis iskee. Noista jaloista saisi vaikka pienen rahin ja shakkinappuloista tulee oivallisia leimasimenvarsia. (Nuo korkkipallot sain vaihtareina ystävältä, yhtä helmirimpsua vastaan.)

Sopivasti löytyi myös nämä söpöt talonmalliset kynttilälyhdyt puutarhaan pimeämpää vuodenaikaa varten. Nämä kaikki löysin Nasta Mesta kirppikseltä ja kolmen euron kappalehintaan ei tarvinnut edes miettiä, että kannattaako ostaa.

Lopuksi esittelen nämä söpöt vanhat koralloituneet kotilot ja vanhan kilon punnuksen jotka ostin Vintagevintistä. Koralleita olen koittanut tässä vähän laihoin tuloksin keräillä. Haaveissa on saada yksi lasipurkki täyteen, mutta täytyy ehkä harkita vaihtavansa sen vähän pienempään sillä näitä enää niin harvoin löytää. Kilon punnuksia taas tarvitsen astiahommissa painoina ja niitä alkaakin pian olla siihen hommaan ihan tarpeeksi. 

Reissulta tuli kotiin myös yksi tuoliprojekti, mutta esittelen sen teille myöhemmin sitten kun löydän siihen vielä yhden puuttuvan elementin. Mutta olipas vaan antoisaa päästä taas pitkästä aikaa vähän kiertelemään ostostelemaan, sitä ihan virkistyi myös niiltä osin, että päässä on alkanut viritä myös jos jonkinlaista suunnitelmaa rakenteluun ja askarteluun liittyen. Mutta palataanpas niihin sitten, kun niitä alkaa syntyä. 

My recent fleamarket finds. Lots of cool stuff I can use for crafts and building and pretty decorations for my house and garden. I especially love that old coat rack that I got from my friend at Parolan asema. It had been hanging in there for years and now when I asked it was for sale.

If you're curious to where I shopped the links to the fleamarkets web pages can be found from the texts below the pics.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti