tiistai 3. elokuuta 2021

Raittiissa ilmassa nukuttaa paremmin

Makuuhuone on ollut koko hellekauden pääosin verhot  päivisin visusti kiinni, ettei aurinko paahtanut sitä liian kuumaksi. Siksi sen hyllyllä ei ole nyt ollut mitään viherkasvia sulostuttamassa nukkujien unta, mutta siellä on sen sijasta hauska kokoelma erilaisia valkoisia päitä. On Tokmannilta heräteostoksena hankittu kukkaruukkupää, siskolta saatu vanha kipsipää sekä  joskus kirppikseltä osteltu hymytyttöpatsas. Hauska kollaasi mielestäni ja tykkään katsella noita raukeita ilmeitä nukkumaan mennessäni, ikään kuin olisivat vähän väsyneitä nuokin.

Olen nauttinut niin paljon, kun ilmat viilenivät ja saa taas tuulettaa makuuhuonetta päivät pitkät niin että illalla nukkumaan mennessä on koko huone raikas kuin vastapesty lakana. Olen muutenkin sellainen ihminen, joka tykkää tuuletella ikkunat auki kesäaikaan hyvällä säällä koko taloa. Tykkään vaan niin paljon siitä kun pieni ilmavirta käy sisällä päivällä, asia jota talvisin kaipaan, kun en silloin raaski liikoja tuuletella, vilukissa kun olen.

Parhautta on kun joskus ulkona on niin hiljaista, ettei pikkukaupungin äänet juuri kuulu ja voi nukkua ikkuna auki koko yön. Tai no koko ja koko, herään yleensä joskus aamuyöstä jonkun linnun lauleluun ja nousen sulkemaan ikkunan. Mutta on se sen arvoista silti, kun saa melkein ulkoilmassa nukkua omassa makuuhuoneessaan.

During this summer there hasn't been that many nights that I've managed to spend in my bedroom with the window open. But now that the heatwave is long gone I've been sleeping there the way I think it is best during summer, window open and fresh and slightly cool air flowing around the room. 

Also, not been able to keep a plant on the shelve cause of the heat so I have a collection of white head statues there that all look like they want to go to sleep. Makes one feel so sleepy just looking at them. :D

1 kommentti:

  1. Olet oikeassa noiden päiden suhteen; ne näyttävät niin raukeilta, että alkaa haukotuttaa! :D Minäkin olen tuulettelija. Kesällä ulko-ovi ja parvekkeen ovi ovat koko ajan auki plus pari ikkunaa siihen vielä.

    VastaaPoista