perjantai 6. elokuuta 2021

Kulahtanut katseenvangitsija

Kesäkeittiömme nököttää jo ties monettako kesää paikoillaan melkoisen tyhjän panttina. Emme ole pitäneet kunnon syöminkejä pihalla nyt pariin kesään muistini mukana kuin ehkä pari kertaa ja silloinkin vaan oman perheen kesken kolmisin. Suurimmaksi osaksi syystä, että on ollut liian kuivaa hiilien kanssa grillailla eikä avotulen teko ole ollut metsäpalovaarojen vuoksi sallittua ja koska korona.

Minulla oli suuret suunnitelmat laittaa se tänä vuonna vähän uusiksi ja ehostaa se korjauksen lisäksi taas oikein sieväksi ja toimivaksi, mutta pitkä hellejakso jätti tämänkin projektin vain ajatuksen asteelle ja olenkin tyytynyt nyt pitämään sitä ihan vaan hauskana hyllykkönä, jossa on kiva pitää kaikenmoista nättiä esillä. Kerkiäähän sen korjailla sitten myöhemminkin.

Mielestäni se toimii tuollaisenaankin pihan nurkassa hirmuisen kivasti, vaikka vähän vinossa nököttääkin, kun yksi alla olevista pyöristä on katkennut alta pois. Tykkään siitä millaisen taustan se tuohon ruokapöydän taakse luo ja illalla kun puutarhassa palaa pienet tuikevalot siellä täällä tulee tästä ihan kuin jossain etelän lomakohteessa olisi (ei sillä että olisin edes ikinä ollut, mutta kuvia olen nähnyt).

Olemme olleet piintyneitä hiiligrillaajia ja aina vannoneet sen nimeen, ettei se ole grillin koosta tai hinnasta kiinni vaan siitä kuka niitä herkkuja siinä hiilillä kypsyttelee. Siksipä meillä on ollut markettien havin pallogrilli ilman jalkoja vanhan peltiämpärin päälle asennettuna ja se on ollut ihan  paras grilli myös sen puolesta, että on tuossa niin paljon korkeammalla, kuin niiden alimittaisten kinttujensa kanssa olisi, mitkä sen mukana tulivat eikä muutenkaan vie tilaa tai pistä silmiin liikaa.

Nyt vaan kun ei näin pienellä pihalla ole uskaltanut niitä avotulia pidellä on alkanut mietityttää, että jos ne kesät rupeavat tämmöistä kuivuutta olemaan niin täytyy suunnitella joku muu grilliratkaisu pihalle, jos siellä mielii pihviä käristellä. Ongelmaksi tosin heti muodostui niiden muiden grillivaihtoehtojen silmiini ihan sysiruma ulkonäkö, varsinkin kaasugrillien. mikä siinä onkin ettei niissä ole satsattu siihen, että ihmisiä ja sisustusmakuja on niin monenlaisia vaan kaikkialla jyllää se yksi ja sama malli vain koot ja materiaalit vaihdellen. Tosin tähän pihaan ei taida edes niin pientä kaasugrilliä olla olemassakaan, että suotta tässä marmatan, mutta olisipa silti kiva jos olisi olemassa jokin vähän paremmin vanhaan miljööseen sopiva grillimalli. Miettikääpä jos vaikka grilli näyttäisi tyyliltään samalta kun Smegin retro-jääkaapit tai Kitchen aidin yleiskoneet ei voisi tulla kyllä ruma sellaisesta eihän?

Mutta silloin kun ei grillata tai muutenkaan vietetä pihalla isoja syömäjäisiä on siellä nyt kuitenkin hauska shabby chic kesäkeittiöhylly sulostuttamassa kaikilla ihanuuksillaan ja silmänruokahan se on tavallaan ravintoa sekin, ainakin minulle.

My summer kitchen in the garden has been neglected for a couple of summers now cause it has been too dry to cook outside with open flame and corona has stopped all the social gatherings. So instead it has been serving as a cool shabby chic shelving unit to store all kinds of pretty, and I quite like it that way too.

7 kommenttia:

 1. Pallogrilli on parasta....meillä metallinkeräys pisteesta pongattu punainen emaligrilli,enkä vaihda uuteen mistään hinnasta....tosin sen tulen kanssa pitää olla varovainen.💖

  VastaaPoista
 2. Sinä olet niin taitava tuunaaja, että äkkiäkös teet pienestä kaasugrillistä omannäköisen! Ihan kuin tuo pallogrillikin 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ongelma on siinä, ettei niissä ole oikein mistä tuunata, kun kaikissa muotokieli suunnilleen sama, eikä sitä oikein voi muuksi muutella...

   Poista
 3. Kaasugrilli on minunkin mielestä rumia, mutta viime vuonna ostimme kaasulla toimivan Muurikan ja se on mahtava. Siinä valmistuu pihvit, makkarat ja kasvikset mainioiksi eikä se ole mikään rohjake ja turvallinenkin se on. Käytännöllinen on kaunista.

  VastaaPoista
 4. Kaasugrilli on minunkin mielestä rumia, mutta viime vuonna ostimme kaasulla toimivan Muurikan ja se on mahtava. Siinä valmistuu pihvit, makkarat ja kasvikset mainioiksi eikä se ole mikään rohjake ja turvallinenkin se on. Käytännöllinen on kaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aa, mutta tuohan kuulostaa varsin kivalta tuommoinen muurikka! Enpä ole tulut ajatelleeksi, nyt pistän kyllä vinkin korvan taakse, kiitos siitä :)

   Poista