tiistai 15. joulukuuta 2020

Joulukattaus 2020

En voinut enää vastustaa haluani kokeilla miltä tämän vuoden joulukattaus voisi näyttää vaan pistin tehden sen harjoitukseksi jo nyt.  Kävin pihalta vähän männynoksia, kaapeista käsintekemiäni lautasia ja kulhoja, niiden alle pellavaiset lautasliinat ja aloin asetella niitä pöydälle. Juomalaseiksi valikoin klassikot, eli nuo jalalliset Kesoil-lasit ja retrot Riihimäen lasitehtaan lumihiutalelasit. Aterimiksi isot sorsakosket tietenkin ja valonlähteiksi kynttilät messinkijaloissaan. Sekaan vielä muutama iso käpy ja sinne tänne ihania suklaapalloja sekä somisteeksi, että välillä syötäväksi ja ai että, kun alkoi näyttää kivalta!  

Tämä vanha pöytä on niin kaunis jo yksinään, etten ole raaskinut sitä liinalla kovin usein peitellä. Nytkään en liinaan päätynyt vaan jätin pinnan paljaaksi, jossa se on vähän niin kuin osa tuota kattausta ja niin nätti tausta kaikelle muulle.

Meillä kun ei ole erillistä ruokasalia (tai on, mutta se on minulla työhuoneena), vaan syödään täällä keittiössä niin kuin rahvas konsanaan, niin  minua on aina vähän harmittanut se, ettei tänne isompaa pöytää mahdu. Joskus harmitti sekin, ettei tänne kovin juhlavaa saa, mutta tämän hienon puukaluston myötä juhlavuus on löytynyt ihan sinne arkeenkin. Pienellä siis pärjätään hyvin, mahtuuhan tuohon nyt viisi jos päähänkin kattaa yhdelle ja sehän on tällaisina aikoina jo ihan hirmuinen määrä sekin. 
Nyt katoin kokeeksi neljälle, vaikka kolme meitä täällä vain aattona aterioi. 

Niin ihana oli laitella tätä, että ihan heti en kaappeihin astioita tuosta korjannut, vaan fiilistelin hetken ja mietin mitä kaikkea herkkua sitten aattona tuosta nautitaankaan. 

Kivaa on myös se, että nyt ei tarvitse miettiä miten pöydän kattaa, kun se on suunniteltu jo valmiiksi voi sen vain nopeasti laittaa ja pääsee pikemmin juhla-aterian äärelle sitten itsekin.

So badly wanted to try out my this years Christmas table setting so I did  a little practice run. I made it simple yet festive with my handmade plates and bowls, pine branches, candles, big pine cones and sweet chocolate balls. With clear glasses, pure linen cloths and candles it looks so pretty and inviting.

4 kommenttia: