keskiviikko 23. joulukuuta 2020

Kuusipuu 2020

Tämän vuoden joulukuusi tuli kotiimme jo muutama päivä sitten. Kävin ostamassa sen samalta myyjältä kun viimevuotisenkin. Se on kotimaassa viljelty metsäkuusi ja se on niin tuore ja kaunis kun vain kuusi voi olla. Valitsin taas tällaisen vähän kapeamman mallin, joka hyvin sopii tuohon oven vierelle, mutta arvioin ihan väärin tuon korkeuden ja otin vähän liian korkean jota jouduin sitten kotiin päästyä vähän lyhentämään, jotta sain sen latvaan perinteisen silinterihatun mahtumaan.

Koristeiksi tänä vuonna päätyi taas perinteisesti kaikenmoiset taskukellot, lasipullot, maitopullon korkinsuojat, vanhat avaimet, kulkuset, ja sen sellaiset. Laitoin sekaan uutuudeksi vähän appelsiininviipaleita myöskin, ettei aina ole ihan sama kun edellisinä vuosina. Tänä vuonna halusin myös laittaa lametta, mutta sitä en (taaskaan) mistään ajoissa löytänyt ja kuvata kerkesin eilen ilman, mutta nyt on tuolla oksilla myös lameet kiiltelemässä, kuvaan sitä tässä joku päivä vielä niiden kera tännekin. 

Mutta onpas vaan kivaa taas kun on aito puu kotia koristamassa näin jouluna. En enää pysty oikein kuvittelemaankaan, että joskus pidin muovipuuta parempana. Niin se ihmisen mieli vaan muuttuu ja ihan hyvä niin.

Nyt menen katsomaan josko meidän kinkkunen tuolla uunissa alkaisi jo olla kohta valmis. Ai että on ihanaa kun on joulu!

My this years Christmas tree.

2 kommenttia: