maanantai 30. marraskuuta 2020

DIY vähän työläämpi käpykuusi

Tässä tulee toinen ohje toisenlaiseen käpykuuseen, jonka viikonlopulla askartelin. Sattui sopivasti olemaan varastoissa kaksi noita kartioita ja läjä jonkun eksoottisemman kuusen isompia käpyjä, jotka joskus kirpparilta olivat mukaani tarttuneet.

Tämä on vähän työläämpi kun tuo edellisen postaukseni käpykuusi, mutta kuten kuvasta näkyy kaiken sen vaivan arvoinen, sitten kun valmiiksi tulee.

Materiaalit ovat käpyjä lukuunottamatta aivan samat kun edellisessäkin postauksessani. Ensin maalasin taas kartion valmiiksi tummanruskealla. Sitten aloin systemaattisesta tuhoamaan käpyjä, eli revin niistä kylmän rauhallisesti suomut irti.

 Ja sitten koskapa nämä suomut olivat aika käyriä leikkelin niistä ne käyrimmät puolet irti ja jäljelle jäi vain tuollaisia erimittaisia suomuja, (jotka näyttävät tässä ihan jonkun metsäpeikon kynsiltä).

Ja sitten aloin liimata niitä kartioon. Taas samanlai limittäin kerros kerrokselta. En kuitenkaan ollut ihan hirveän turhantarkka, koska ihan liikaa aikaa menee siihen, jos alkaa sovittelemaan noita niin, että kaikki istuu ihan täydellisesti. Lätkin menemään vaan minkä kerkesin.

Ja hitaasti, mutta varmasti rakentui suomuinen käpykuusi vihdoin valmiiksi. Jätin taas ihan pienimmät suomut tuonne aivan latvaan, niin, että sain sen nätiksi, muualla en välittänyt liiemmin suomujen koosta vaan pistelin ihan suuriakin sinne kahta ylintä kerrosta lukuunottamatta loppuun asti.


Ja tästäkin tuli vallan ihastuttava kuusikoriste jouluun. Jostain syystä silmiini tämä näyttää, varsinkin kauempaa katsottuna, jotenkin hauskasti piparkakkumaiselta. En tiedä onko se tuo väri vai mikä sen tekee, mutta aina kun katson tätä tulee heti ihan piparkakkufiilis.

I made another little Christmas tree from different kind of cones. I used only the scales of the cone and glued them on like they were on the cone. I just love this outcome, and for some reason it now makes me think of gingerbread cookies... Must be the color.

9 kommenttia:

 1. Molemmat kuuset ovat hienoja, mutta tuo pienistä osista tehty on kyllä upea. Aika kova tekeminen, mutta kyllä on kannattanut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tuli tosi hienot ja kyllä vain kannatti vähän uhrata aikaa näpertelemiseen :-)

   Poista
 2. Hienot kuuset. Noita jättikäpyjä löytyi Teneriffalta Teiden juurelta. Sinne ei nyt ainakaan vähään aikaan tule matkattua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just mulle vinkattiin, että joku kotimaassakin kasvava jalompi kuusi tekee tämmöisiä isoja käpyjä, mutta arvaa vaan unohdinko jo sen lajinimen :D

   Poista
  2. Sembramänty?

   Poista
 3. Mahtasko tulitikuista saada tehtyy kuusen

  VastaaPoista
 4. Aivan upeita kuusia molemmat ❤️❤️❤️

  VastaaPoista