sunnuntai 22. marraskuuta 2020

Käpyjä ja kulkusia

Olin joskus vuosi sitten päällystänyt pienen hulavanteen juuttinarulla, mutta en sitten keksinyt silloin sille mitään käyttöä, kunnes nyt tuli hyvä idea; jospa laittaisin siihen rautalangalla kiinni käpyjä ja kulkusia ja tekisin siitä ovikranssin porstuaan.

Ideasta toteutukseen ei mennyt kauaa kulkusia ostin paikallisesta askartelukaupasta ja käpyjä löytyi vielä pihalta, märkinä ja kiinni tosin, että sen hetken sai odotella että kuivahtivat ja aukesivat. Pari päivää takan pankolla hoiti sen asian onneksi sutjakkaasti ja vihdoin tänään pääsin hommiin.

Eikä siinä sitten paria tuntia kauempaa mennyt kun olin kieputellut kävyt ja kulkuset vanteeseen rautalangalla kiinni. Laitoin sen verran tiiviisti, että tuli tarpeeksi, mutta sen verran harvasti, että tuo juuttikin pohjalta vielä näkyy. Mielestäni sen väri on niin kiva käpyjen kanssa yhdessä ja se myös saa tästä vähän raikkaamman näköisen kun jos olisi aivan ammuttu kävyillä täyteen.

Oikein tuli mielestäni sopivan jouluinen ja kiva koriste tästä, ei liian pröystäilevä vaikka kokoa onkin reippaasti. Ja bonuksena vielä tuo vieno kulkusten kilinä, kun ovea avaa. Kannatti siis tehdä tuo juuttikranssi vuosi sitten, vaikken sitä silloin vielä tiennytkään.


Made a wreath of a hula hoo that I covered with jute string and tiny jingle bells and pine cones. Looks great on my porch door.

4 kommenttia:

  1. Taas kiva idea ja tarvikkeetkin on valmiina, vähän pienempään tosin. Ei se kaunis koriste ihmeitä vaadi.

    VastaaPoista
  2. HEI!Kiitti vaan vinkistä,molempia aineita löytyy,ei tosin hulavannetta,kranssipohja kuitenkin. Mietinkin jo mitä kulkusillani tekisin,niillä jotka piti ostaa kun saa halvalla, ja jos joskus tarvii. :D,:D T RIITTA

    VastaaPoista