sunnuntai 29. marraskuuta 2020

DIY helppo käpykuusi

Ja edelleen jatketaan täällä askartelulinjoilla, tällä kertaa valitsin työpöydälleni helpon käpykuusen, koska halusin kokeilla tehdä tämän tuollai, että laitankin kävyt tyvipuoli ulospäin siihen, enkä toisinpäin niin kuin yleensä tehdään. 

Tämä oli aivan yhtä helppo tehdä näinkin päin, mutta lopputulos on mielestäni paljon kivampi ja suloisempi kun perinteisellä menetelmällä. Kas näin tämä syntyi:

Materiaaleiksi tarvitaan ensinnä tietysti kartio, se voi olla tällainen styroksista tehty tai sitten sen voi tehdä vaikka kartongista itse. Sillä ei oikeastaan ole muuta väliä, kun että on sen verran tukeva, että kävyt pystyy siihen liimaamaan.

Sitten tarvitaan kuumaliimapistooli ja liimaa, sekä jotain kävyn väristä askartelumaalia ja pensseli sekä tietysti hyviä ja aukinaisia erikokoisia männynkäpyjä.


Ensin maalataan kartio ruskeaksi, jotta sitten kun siihen liimaillaan niitä käpyjä se ei loistelisi sieltä takaa valkoisena.

Ja sitten aletaan liimailla käpyjä paikoilleen. Itse tykkäsin vähän litistää sitä kävyn kärkiosaa ensin, jotta se sai enemmän liimapintaa kartiota vasten ja pysyi siinä paremmin. 

Aloitetaan näin että tehdään aina rivi kerrallaan valmiiksi...

Ja sitten lisäillään toinen rivi edellisen päälle niin, että uuden rivin kävyt menevät mahdollisuuksien mukaan lomittain edellisen rivin käpyjen kanssa. Jää vähemmän reikiä lopputulokseen mitä tiiviimmin kävyt saa painettua toisiaan vasten.

Alimmat rivit tehdään isommista kävyistä ja kun aletaan päästä lähemmäs huippua ruvetaan käpyjen kokoa pienentämään pikkuhiljaa niin, että aivan latvassa on sitten ne ihan pienimmät.

Ja huipulle painetaan sellainen käpy joka ei ole ihan kokonaan auki, niin tulee tasainen ja kiva lopputulos siitä sitten.
 
Eíkö vain ollutkin ihan helppoa näinkin päin? Itse ainakin tykkään suuresti. Tein yhden toisenlaisenkin käpykuusen erilaisella tekniikalla, laitan siitä kuvat ohjeineen seuraavassa postauksessa. Siihen asti käpyilemisiin!


Made this sweet little Christmas tree out of small pine cones. Usually people make this putting the pine cones the open end out, but I wanted to try out putting the open ends in. I really like it this way, it's differend and so very cute!

1 kommentti:

  1. Kyllä luonnonmateriaaleista saa hienoja koristeita. Niissä silmä lepää :)

    VastaaPoista