tiistai 24. marraskuuta 2020

Taas on kalenterin aika

Tänä vuonna olin kyllä hyvin ajoissa piparkakkukalenterin kanssa. Tämä jo perinteeksi meillä muodostunut joulukalenteri pääsi taas sulostuttamaan skafferin ovea kun eilen illalla iskeneen inspiraation seurauksena leivoin ja koristelin siihen piparit valmiiksi jo nyt. Mitä sitä suotta odottelemaan kuun vaihteeseen, kun nyt jo voi nauttia tuosta, tosin vasta silmillään vielä tämän viikon, mutta kuitenkin.

Niille, jotka tätä eivät ole vielä aiempina vuosina täältä bonganneet, sanottakoon, että kaikessa yksinkertaisuudessaan pohjana on vanha tarjotin, jonka tausta maalattu mustaksi. Siinä pieniä kapeita mustia nauloja koukkuina piparkakkusia varten.

En ole ikinä kovin tarkka noiden koristeluiden suhteen, näissä piparkakkuasioissa uskon vakaasti siihen filosofiaan, että kokonaisuus ratkaisee eikä se miltä yksityiskohdat näyttävät. Eikä sitä kukaan syödessään huomaa jos sokerikuorrute ei ole täydellisen tasaisesti laitettu.

Nyt pitää sitten vaan taas malttaa odotella ennen kun tämän kimppuun pääsee, tosin tein kyllä muutamia ylimääräisiäkin ihan just siltä varalta jos jollakulla tässä perheessä ei se maltti taaskaan ihan riitä. 

I made my traditional gingerbread Christmas calendar to the pantry door. I'm quite early this year, but I made some extra gingerbreads to it in case someone starts to eat these before the month changes.

2 kommenttia:

  1. On se ihana tuo teidän keittiö ja sai taas lisää silmänruokaakin joulukalenterista.

    VastaaPoista