perjantai 25. syyskuuta 2020

Syyskuisia kirppislöytöjä

Piipahdin pitkästä aikaa kunnon kirppiskierroksella, kävin oikein Lahdessa asti, kun tuntui että kotikulmien tarjonta oli jo vähän syksyn myötä köyhtynyt. Eipä se Lahdessakaan ihan hirveän runsas tarjonta ollut, mutta aina piristävää päästä vähän merta edemmäs kalaan. Mikähän siinäkin on että ihmiset aina näin alkusyksystä eivät ole kiinnostuneet tavaroitaan myymään, ihan hirveästi on näihin aikoihin tyhjiä pöytiä kirppiksillä. No mutta, sen minkä määrässä ostelija häviää korvautuu moninkertaisesti laadussa, oikein tuli siis kivat löydöt Lahdesta tehtyä.

Mukaani matkalta lähti kiva vanha aisakello (tai setolkkakello), en voinut vastustaa sen kepeää helkuntaa ja ajattelin josko sen laittaisi sitten jouluksi johonkin oveen kilkkumaan. Näissä yleensä on hinta aika korkea, mutta tämä yksilö maksoi vain 14 euron verran. Oikein onnistunut löytö siis. 

Kahden ja puolen euron käpysatsi lähti mukaan ihan vaan syystä, että tykkään niin paljon noista isoista kävyistä. Niitä  löytyy jo nurkista muutama, mutta tuli vahvasti sellainen olo, että lisääkin mahtuu. Luulenpa että ei lainkaan hullumpi asia tulevia vuodenaikoja silmällä pitäen.

Sitten löysin myös kivan peltilyhdyn pihalle. Tämä on suhteellisen uusi kapistus, mutta jotenkin sen muotokieli oli mielestäni niin leppoisa, että päätin siltä istumalta haluta sen kotiuttaa. Pihalyhdyt on sellaisia että ne eivät saa olla täällä liian arvokkaita, koska tykkään lojuuttaa niitä ulkona syksystä kevääseen. Siispä muutaman euron lyhtylöydöt ovat just parhaita. Aluksi ajattelin maalata tämän vähän jollain tummemmalla värillä, mutta nyt kun sitä tuolla pihalla katselee, niin voipi olla että pidänkin sen ihan näin, on aika kiva tuo vähän sinertävä harmaa väri ehkä sittenkin...


Ja lopuksi löytyi se mitä lähdin alunperin etsimäänkin, nimittäin tällainen pyöreä iso Riihimäen lasipurkki. Näitä minulla jo kaksi on, mutta kolmannesta oli huutava pula. Ja mikähän siinäkin on, että välillä kun jotain etsii ei sitä meinaa millään löytyä, näitäkin tiesin markkinoilla kyllä hyvin vielä olevan, mutta se omalle kohdalle osuminen oli kyllä nyt niin tiukassa, että mietin jo onko kirppisvainuni lopullisesti pettänyt.  Onneksi tärppäsi vihdoin, niin voin huokaista helpotuksesta sekä vainuni suhteen että sen, että saan kokeilla tuonne sisälle niitä taannoin kuivattelemiani auringonkukintoja. 

My recent fleamarket finds: some large pinecones, a nice grey lantern for my garden, an old pole bell that sounds like christmas and an old glass jar I have been trying to find for weeks now. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti