lauantai 12. syyskuuta 2020

Kasvihuone syyskuussa

Kasvihuone näyttää sisältä vielä kovin kesäiseltä, vaikka ilma onkin harmaa ja sateinen. Alkava syksy näkyy oikeastaan vain sen ulkopuolella, jossa puutarhan lehdet jo vaihtavat värejään. Onneksi puutarhassa vielä vihertää suurimmaksi osaksi ja kukkaloistokin vielä osassa penkkejä jatkuu, kun maksaruohot ovat vasta alkaneet availla nuppujaan.

Sisällä on satokausi alkanut vihdoin vasta kypsyä, noita tomaatteja on tässä odoteltu jo viikko jos toinenkin ja vihdoin päästiin maistelupuuhiin. Kesäsiirtolassa olleet huonekasvitkin ovat viihtyneet ja kasvaneet oikein urakalla. Saavat jatkaa vielä oleiluaan tuolla, siirtyvät sisälle sitten kun vasta kunnolla ulkona viilenee.


Sisälle on jo alkanut pikkuhiljaa kertyä vähän somisteita seuraavaa kautta varten. Tänä vuonna ajatuksena on, että pelkästään varastona toimimisen sijasta tämä laitettaisiin oikein nätiksi tulevia vuodenaikoja varten. Ihan vaan, kun tänne on niin kiva ikkunoista ohimennessään kurkkia sitten ja ehkä joskus piipahtaa vähän viihtymäänkin.

Mutta nyt se saa vielä olla hetken noin, omissa oloissaan viimeisiä kesäpäiviä viettäen sisällään. Ehkä istuksin siellä vielä ensi viikolla, jos aurinko oikein lämpimästi paistaa.

The greenhouse is still holding the summer inside it, even if it is starting to change to fall outside.

5 kommenttia:

 1. Meillä on enää pari kesäkurpitsaa, muutama kurkku, tilli ja tomaatit kasvihuoneessa hyviä. Lehdet jo osassa ruskistuneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin tänään huomasin, että tomaatinlehdet kellastuvat ihan hirveän nopeaan nyt.

   Poista
 2. Aivan upea kasvihuone sinulla, juuri tällainen rustiikkinen tyyli miellyttää silmääni. Ja hauska kuulla, että kasvit viihtyvät siellä pitkälle syksyyn. Haaveissani on oma kasvihuone ja -maa, kunhan tontti on siihen valmis. Nyt laulaa Echo-moottorisaha, sillä raivattaa riittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli että pian saat unelmasi toteen sinäkin. Kiitos kehusta :-)

   Poista
 3. Onpa idyllinen kasvihuone. Itselläkin olisi tarkoitus ensi kesänä rakentaa uuden kotimme pihaan jonkinmoinen kasvihuone, jotta pääsisi tomaatteja kasvattelemaan. Kiva idea tuo, että on vanhoja pintoja ja kattona valokatteet, jotta pääsee hyvin valoa sisään.

  VastaaPoista