torstai 10. syyskuuta 2020

Kuivattu kranssi ohjeen keraSytkähdin vähän myöhässä tänä vuonna kranssiaskarteluihin, koska en ollenkaan tajunnut, että kesä loppuu joka vuosi vähän eri aikoihin. Luotin liikaa siihen, että tein nämä männä vuonnakin näihin aikoihin ja kauhistuin vähän kun läksin ojanreunoja penkomaan, miten pitkällä syksy jo osassa pajuja olikaan. 

Onneksi kuitenkin löysin vielä vihreitä pajukkoja, joista sain tarpeeksi materiaalia loppuvuoden kransseihin ja nyt täällä taas tuoksuukin mukavan teemäiselle kun melkein joka huoneessa on kranssi jossain kuivumassa.

Laitan tähän vielä tällaiset helpot ohjeet, jos haluatte siellä itsekin kokeilla kuinka helposti saa tehtyä ihan pienellä panostuksella ja vaivalla näyttävät koristeet kotiinsa.

Tarvikkeet: jokin ohut ja tukeva rengas, pajun tai muun vielä vihreän kasvin oksia, sakset ja rautalankaa.Mallaa ensin kehikon ympärille tarvitsemasi määrä oksia, jotta näet vähän miten ja mihin niitä kiinnität.


Sitten sido rautalanka kiinni renkaaseen ja ala kieputtamalla kiinnittää oksia noin puolivälistään tai läehmpää latvaosaa varsistaan välttäen laittamasta itse lehtiä rautalangan alle.Laita aina seuraava oksa / oksanippu jonkin matkaa edellisten päälle ja sido loppupäästään kunnolla rautalangalla kiinni kehikkoon. Jatka näin kunnes kohtaat aloituspään ja kätke viimeisen oksan varsi ensimmäisen oksan lehtien alle. Solmi rautalanka ja kranssi on viittä vaille valmis.

Lopuksi asettele kranssi tasaiselle alustalle ja muokkaa vielä tarvittaessa poistamalla tai lisäämällä lehtiä ja taivuttelemalla ne silmiisi sopivaan asentoon kranssin kehälle. Sitten vaan annetaan kranssin olla huoneenlämmössä niin kauan kun se on kuivunut aivan korpuksi, jonka jälkeen sen voi ripustaa esille.

A simple way to make a beautiful green dried wreath for almost no money: Go get some willow branches from a ditch, make a circle out of metal wire. Attach willows to circle with thin iron wire. Let dry and enjoy.

3 kommenttia:

 1. Harmi, kun ei ole omistuksessa yhtään maata enää!
  Muuten olisin kyllä käynyt vähän pajuja keräämässä...

  VastaaPoista
 2. Aivan ihania, täytyykin heti lähteä pajuja hakemaan❤

  VastaaPoista
 3. Kauniita ja kiitos kun muistutit tästä ohjeesta, lähti heti tekoon. Löysin varastosta vanhat tekokukat, joiden varret käy mainiosti tähän hommaan ja maahan pudonneita pajun lehtiä löytyi näiden tuulien jälkeen riittävästi lähimetsästä.

  VastaaPoista