tiistai 15. syyskuuta 2020

Jos mulla olis kasveja makuuhuoneessa

Jos mulla olis kasveja makuuhuoneessa, niin se näyttäisi tällaiselta. Olen jo pidemmän aikaa halunnut kokeilla miltä meillä täällä makuuhuoneessa näyttäisi, jos siellä olisi oikein muhkeita viherkasveja. Niitä ei ole siellä liiemmälti pidelty, koska huone on niin piskuinen ja suurimman osan vuotta melko pimeäkin, ettei siellä mikään viherkasvi ole oikein viihtynyt, mutta nyt oli yhden päivän ajan oikein viihtyisän viheriäistä.

Testauksessa käytin huonekasveja, joilla jo oma paikka alakerrassa on. Yöpöydälle pääsi iso palmu suoraan ulkoa kesäsiirtolasta ja toiselle traakkipuu työhuoneesta. Seinällä olevan hyllyn päälle testailin olohuoneesta jo pitkäksi venähtänyttä monkey mask peikonlehteä. Se näytti tuossa hyllynreunalla niin kivalta, että jäin oikein pohtimaan pitäisikö sittenkin vielä kokeilla jos tuossa kohti joku tällainen viihtyisi? Paikka ainakin olisi aivan ikkunan vierellä, että se vähäinen valo mikä huoneeseen talviaikaan tulee menisi just oikeaan osoitteeseen tuossa.

Sängynpäätyyn laitoin juuri kuivahtaneen kranssin jonka askartelin oliivipuun oksista. Se on vielä kauniin tuoreen vihreä ja näyttää niin mukavalta muiden vihreiden kanssa tuossa. Muutenhan täällä näin isojen kasvien kanssa on jopa vähän ahdasta nyt.  Ihan noin isojen kanssa ei oikein voisi kunnolla liikkuakaan eikä yöpöydille jää juuri tilaa muulle. Koko ajan pitäisi varoa, ettei komea palmu pistä terävällä lehdellään väsynyttä silmään. 

Mutta ah, kun olis kaunista jos olis näin paljon eloisaa vihreää tässä huoneessa! Ihan kun joku paratiisi! Vähän jo harmitti kun tiesi, että ei näitä tuonne voinut jättää, mutta ajatus jäi kyllä kytemään, että jos sentään jotain vihreää tänne toisi, vaikka sitten vain sen jonkun pienen tuonne hyllylle... 

P.s. Nyt tuntuu olevan "se juttu" sisustuksessa laittaa viherkasviin jouluvalot, tämä testattiin täällä erittäinkin toimivaksi systeemiksi. Suosittelen kokeilemaan, tuo ihan omanlaisensa tunnelman huoneeseen ja kasviinkin.

I wanted to test out how our tiny little bedroom would look if there was big green plants in there. I think it would be a paradise, but unfortunately it's so small and dark that this size plants are impossible there. But this testing made me think if I should buy something smaller there, just to give the space the green burst it obviously needs.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti