keskiviikko 23. syyskuuta 2020

Sehän on peili

Viimeinenkin maalikerros on kuivunut peilin kehyksessä ja sain sen asennettua paikoilleen olohuoneen pimeimpään nurkkaan. Se olikin varsinainen prosessi, sillä peilin paikkaa piti kokeilla ja vaihtaa tosi monta kertaa, vaikkei sitä uskoisi kun tuota suht kapeaa seinätilaa katsoo. Se otti kuitenkin aikansa säätää se juuri sopivalle korkeudelle ja juuri sopivalle etäisyydelle sekä  toisen puolen ovenkarmista että vitriinistä. Sitä piti katsella kunnolla joka suunnasta, jotta sen sai aseteltua kaikista optimaalisimpaan paikkaan ja nyt se vihdoin on siinä.

Sen olomuoto muuttui hurjasti tuon kehyksen maalaamisen myötä, näissä kuvissa se näyttää jopa pienemmältä kun mitä se tummana oli. Tykkään kuitenkin tästä värimuutoksesta todella paljon, se oli juuri se mitä tuo vanha peilinraiska kaipasikin. Nyt se on ihan kuin toinen peili.

Ja mitä siihen valon toistamiseen tulee, niin oi kyllä! Peili nappaa vastapäiseltä seinältä ikkunasta tulevan valon suoraan ja heijastaa sen takaisin, tuoden tähän nurkkaan todellakin enemmän valoa kun mitä siinä muuten olisi. Harmi vaan, ettei se levitä sitä tasaisesti ympärilleen, niin kuin oikea ikkuna tekisi, mutta tyydyn helposti tähänkin sillä nurkka on pilvisellä säällä niin pimeä.

Otan jossain vaiheessa parempia kuvia tästä nurkkauksesta vähän laajemmalla kulmalla, niin näette kuinka tämä iso peili muuhun tilaan istuu ja vaikuttaa. Itse olen vielä vähän pöllämystynyt siitä että tässä jotain näin suurta ja dramaattista on, mutta samalla tykkään tosi paljon kurkkia peilistä miltä tämä huone sitä kautta katsottuna näyttää. Ihan kuin koko huone jatkuisi tuosta toiseen suuntaan. Toistaiseksi saa siis peili riipuskella rauhassa tässä ja kajastella pinnastaan milloin lisävaloa tai peilikuvia, muun ajan näyttäen vaan hurjan isolta ja ryhdikkäältä.

P.s. Eihän se siis riipu tuossa, vaan on kunnolla ruuveilla kiinni kehyksistään. Noin iso (166 x 64cm) peili painaakin jo toistakymmentä kiloa enkä olisi millään uskaltanut sitä siihen ihan heppoisesti roikkumaan laittaa.


The newly painted mirror is on the wall and it looks quite good there. A bit dramatic change to the white wall, but very interesting and luminous. I still have to get used to it being there, but I've strongly started to feel that this is a good thing now. Painting it lighter was the best move, it's a completely different mirror now.

4 kommenttia: