keskiviikko 10. kesäkuuta 2020

Takapihalla

Ihan hirveästi ei ole tullut täällä esiteltyä takapihaamme, kun etupiha on vienyt kaiken huomion. Tämä ei ihan edustuskelpoinen ole enää muutamaan vuoteen ollutkaan, kun niin vähällä hoidolla ollaan tätä pidetty. Pääasiassa täällä on ollut tuija-aidanteen, kirsikkapuun, ruusun ja parin marjapensaan lisäksi melkomoinen viidakko vadelmaa, nokkosta ja vuohenputkea. Siitäpä johtuen on tänä kesänä otettu lapiot ja vehkeet esille ja suunnitelmissa on laittaa tämä nyt vihdoin sellaiseen kuosiin, että sitä kehtaisi esitellä täälläkin.

Piha ei ole tältä puolen kovin iso ja rajautuu aidalla aika tiukasti naapuritaloon, joten kuvkulmia on hieman vähemmän, (ettei suotta heidän elämää täällä esittele), mutta tässä yksi suunta jonka haluaisin pian näyttävän oikein nätiltä. Tuossa kulmassa on vanha saunan ikkuna ja siihen ollaan uneksittu ovea laittaa sitten joskus kun sisätilojen remontti tulee ajankohtaiseksi. Nyt on tästä kaivettu ylös toista tuhatta kiloa maata, rikkaruohoineen ja ajatus on säätää himpan verran noita maan kallistuskulmia poispäin talosta, kaivaa kunnolliset kukkapenkit ja laittaa muu piha helppohoitoiselle soralle. 

Kuten näkyy, on tämä maa täällä täynnä kiviä ja sehän tarkoittaa sitä, että kaivuuhommat ovat aika työläitä ja aikaa vieviä. Tässä on nyt turattu tätä kaikki joutoaika jo muutaman viikon ajan ja kovin valmiilta ei vielä kyllä näytä. Positiivinen puoli on taas se, että noista kivistä saan tehtyä melko kivasti kaikki kukkanpenkin reunukset sitten, jotta lookki on sama kun etupihallakin. 


Mutta on tässä kaikessa niitä kivojakin puolia, kun miettii esim. kuinka kivalta se vasta maalaamani penkki näyttää tässä aidan vierellä sitten joskus. Keittiön ikkunasta näkyy suoraan tähän ja olisi ihanaa katsella siinä jotain nättiä tämän kaiken rydön sijasta. Että palaan tästä nyt tuonne työmaalle ohjeistamaan tuota vahvempaa puoliskoani, että mistä kaivetaan tänään. Hyvällä lykyllä saamme aikaan myös yhden kukkapenkin, johon pääsen istuttamaan pari pionia, joita tällä pihalla unelmissani olen jo pitkään nähnyt.

Our backyard is under construction this summer. The place was so full of weed that we needed to dig out most of the top soil completely to get rid of it. Our plans are to make this more easy to maintain, but that requires some serious digging and reforming the ground first. Not so difficult to plan my nest couple of weeks here now. You'll find me in the backyard.

3 kommenttia:

 1. Näitä lukiessa muistuu mieleen mummolan huussin seinäjuliste, jossa oli kaikenlaisia tekemään kannustavia voimalauseita, kuten "vierivä kivi ei sammaloidu" ja "tekevän loma on lomempi". Kieli pitkällä odotan mitä kaikkea saatte aikaan. Meilläkin on uudet portaat, terassi öljytty, luumupuu istutettu, mutta ennen kaikkea vene on valmis kohti uusia seikkailuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, tuo "tekevän loma on lomempi" on IHANA! Otan sen käyttöön välittömästi mantrakseni tätä projektia tehdessä :D :D

   Poista
  2. Hei Merja,

   Olisiko tuo juliste vielä tallessa, jossa oli tuo lause "tekevän loma on lomempi"? Olisin iloinen jos saisin siitä vaikka kuvan. Se oli isäni keksimä juliste eikä meillä ole sitä tallessa. Sähköpostini on pirjo.uutela@hotmail.fi.

   Poista