lauantai 6. kesäkuuta 2020

Kesäajan kuivauspaikat

Vanhassa talossa on kesäisin vähän korkeampi ilmankosteus, kun takkoja ei poltella ja siksipä pitää keraamikon olla vähän luova jos haluaa, että raa'at savesta muotoillut kipposet kuivuvat sopivassa ajassa. Siinä missä talviaikaan niiden kuivumista pitää vähän jarrutella, on kesäaikana toimittava aivan päinvastoin jos haluaa että ne kuivuvat yhtä nopsaan kun talvisin. Siihen auttaa kun ne ripottelee vähän sinne sun tänne ympäri taloa, ne kuivuvat näin rivakammin kuin yhdessä huoneessa ollessaan. 

Koska tällainen raakasavi on tässä muodossaan vielä tosi, tosi herkkää rikkoutumaan on kipposet laiteltu kuivamaan paikkoihin, jossa niillä on pienin riski joutua mihinkään onnettomuuteen. Erittäin hyviä paikkoja täällä ovat esim. tämä vitriinin reunus sekä tietysti myös kakluunin panko. Ja jotenkin noissa paikoissa nuo näyttävät pitkälti siltä, kun ne olisi tarkoituksella laitettu just noin; vähän kuin esille, vaikka vaan pakon sanelemina tuolla ovatkin.

Täällä siis ahkeroidaan nyt taas savihommissa ja varastoja täytellään myyntikautta varten. Moni kipponen onkin ollut aivan loppu joten tämä on ihan hyvä aika niitä lisää tehdä. Kaupan pidän tosin kiinni vielä tovin verran, jotta saan tarpeeksi tavaraa tehtyä myyntiin ensin, mutta ei siinä enää ihan hirveän kauaa mene, kun voin pienen porstuakauppani ovet taas teille avata.

During summer the humidity is higher inside this old house, so this pottery maker uses every available surface to dry her pieces a little faster. Some of them look really pretty even.

2 kommenttia:

  1. Voi miten kaunis tuo seinä takkasi takana!
    Siellä jo syreenit kukkii, meillä vasta pienillä nupuilla. Muutaman päivän sateet ovat kyllä nannaa luonnolle. Mustikkasadostakin on tulossa hyvä.
    Mukavaa kesän alkua♥

    VastaaPoista
  2. Hei! Onpa kaunis vitriini <3 Löytyykö siitä postausta?

    VastaaPoista