maanantai 15. kesäkuuta 2020

Takapihan valuhommia

Takapihan ehostus on edistynyt viikonlopun aikana oikein mukavasti. Suurimmat kaivaukset alkavat olla jo taputeltu ja enemmän valmista pintaa on ilmestynyt. Tilasimme pihaa varten kaksi suursäkkiä singeliä, eli tuollaista pyöreäreunaista soraa, jolla laitamme kaikki kulkuväylät kerralla näteiksi. Sen luulisi myös tekevän tästä paikasta vähän helppohoitoisemman ja näyttäähän se nyt ihan hirveän nätiltä, vaikka onkin näissä kuvissa vielä ihan pölystä harmaata.

Muurattiin tuohon tuija-aitaa ja kukkapenkkiä varten tuollainen kivireunus, kun korjattiin niitä pihan kaatoja. Tehtiin tästä vähän suorempi, josko se vesi sitten pysyisi paremmin siinä ja pitäisi kasvitkin tyytyväisnä. Näitä kiviä ei tosiaan tarvinnut kaukaa lähteä hakemaan, sillä jokainen näissä kuvissa oleva kivi on löytynyt tuosta takapihan maasta, jossa minne tahansa lapion iskeekin vastassa on kivi. Vaivalloista kaivaessa, mutta palkitsee sitten lopuksi askartelumateriaalina kyllä tuplasti. 

Tästä tuli mielestäni oikein kiva ja sopii hyvin vanhan talon pihapiiriin tämmöinen. En malttaisi oikein odottaa miltä tämä sitten loppukesästä näyttää kun kaikki kasvit tuosta vähän kasvavat. Ne on muuten suurin osa hankittu tänne kirpputoreilta, koska pitäähän se nyt kirppishain kotona olla puutarhakin kirpputoilta hamstrattu.

Nyt pidetään ehkä takapihasta pieni tauko, kun ilmat kuumenevat työntekoon vähän liikaa ja pitäähän sitä juhannustakin viettää, mutta ehkä yksi pieni projekti vielä tehdään ennen sitä. Palataan siis näihin tunnelmiin vielä tässä kotvasen päästä.

The backyard project is coming along so nicely. From all the stones we found when digging, we made a wall to hold the flower bench. 

7 kommenttia:

 1. Mukavan näköinen tuo kiviaita teillä.Uudistamalla saa aina uutta ja kaunista.

  VastaaPoista
 2. Onko teillä legioona siellä tekemässä kun noin nopeasti piha etenee? Vai onko vaan aikaansaamisen lahja siunaantunut molemmille...miettii nimimerkki kukkiikohan kesäkuun alussa istutetut tulppaanisipulit tänä vuonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kun kaksistaan miehen kanssa, hän kaivaa ja minä neuvon, että mistä kaivaa ja sitten minä teen kaikki kivien asettelut, hän leipoo sementin ja minä muuraan ja istuttelen sitten asvit lopuksi. :D Reippaita ollaan vaan :) :)

   Poista
 3. Hei, Upea Kiviaita. Jaksatko kertoa, miten se on tehty?

  - Elma -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ihan rautakaupasta valmisbetonia, joka sekoitetaan veden kanssa sopivaksi. Sitten lätkin betonia vasten maata ja kiviä siihen. Välit tasoittelen sitten sormillä sopivan näteiksi. Ei sen kummenpaa ohjetta nyt ole antaa. :-)

   Poista
 4. Kiitos, tällä ohjeistuksella kyllä uskallan nyt aloittaa saman homman. Niin nätiltä näyttää.

  - Elma -

  VastaaPoista