perjantai 26. kesäkuuta 2020

Kukkivat penkissään

No nyt on kukkia keittiön ikkunan alla melkein koko penkin täydeltä. Muutama paljas kohta täytyy vielä täyttää, mutta idea alkaa olla hyvin näkyvissä; tuollainen vähän rennompi ja sekalainen kollaasi kaikkea kivaa. Aikaisemmin muistin vielä kaikkien kukkien nimetkin, mutta nyt on jo parista haihtunut mielestäni taivaan tuuliin semmoiset, mutta ne mitkä muistan ja tässä näkyy ovat: vaaleanpunaista päivänliljaa, valkofuksiaa akileijaa, prinsessapäivänkakkara, pinkkiä kellopeippiä ja seinän vierellä joku mysteeri jonka jo unohdin, mutta sen muistan, että se on sitten valkoista kun se kukkii. Seassa siellä täällä pari erilaista heinää joiden tarkemmat lajinimet myös hukkasin jo jonnekin...

Tässä penkin toisella syrjällä on nurkassa yksi kaupasta ostettu ja yksi etupihalta pelastettu kotiloiden eväänä ollut pioni, jos onni käy ovat he ihan samaa lajia valkoiset, mutta jos ei niin tyydyn siihen. Katsotaan nyt ensin miten tuo pieni syöty rääpäle tuossa toipuu. Sitten siinä on aika kivaa kärsämöä, muutama myöskin etupihalta siirretty tähtiputki, valkoista ritarinkannusta vähän suopayrttiä, joku tunnistamaton heinä, yksi kaverin pihalta bongattu rikkaruoho (joku putki sekin lienee) ja omalta parkkipaikalta ylös kaivettu päivänkakkara, jonka ilmestymistä tässä on kovin päivitelty, että mistä lienee siihen tupsahti. No, onpahan tuossa nyt vähän paremmissa mullissa hänkin nyt. 

Vielä tosiaan pitäisi pari jotakin kivaa tuonne laittaa ja voikin olla, että pääsen taas vähän kukkakaupoille (rakastan kukkakaupoilla oloa) jahka tässä ensin nämä ilmat nyt vähän viilenisi. Alkaa olla jo melko kypsä olo tähän lämpöaaltoon (lähes kirjaimellisesti). Onneksi kuitenkin näin illalla on jo viileämpää niin pääsee taas takapihalle fiilistelemään uutta kukkapenkkiä ja odottelemaan sen rehevöitymistä oikein tuuheaksi ja kivaksi (sormet ristissä).

And the new flowers and some old ones have been planted in the new bed by the kitchen window. Still need a few more though, there's some bald spots of soil showing, but as I love plant shopping that's no problem to me.

1 kommentti: