maanantai 22. kesäkuuta 2020

Minireissu järvenrantaan

Karattiin juhannusaattona asuntovaunun kanssa pienelle lomareissulle Etelä-Savoon. Parkattiin se ystävien tuttuun saunarantaan ja laitettiin oma pieni kesäleiri pystyyn. Mukaan otettiin koko vaunun varustuksesta suurin osa, lukuun ottamatta sitä bambukehikkoa hulmuavine verhoineen, se kun ei tuohon rantapaikkaan mitenkään järkevästi sovi maanpinnan monimuotoisuuden vuoksi. Puiden katveessa sitä ei kyllä tuossa osannut kaivatakaan, kaikki muu täytti tilan niin kivaksi. 

Ostelin torista pari viikkoa sitten tällaisen bambupuisen ohjaajantuolin noiden verhoilemieni kahden säädettävän istuimen kaveriksi, jos vaikka enemmän porukkaa vaunulla halajaa istuskella, niin on vähän mukavampi istuin myös kolmannelle. Tyyliin sopivan ulkomuodon lisäksi se on myöskin kasaan taittuva ja siksi näppärä roudata mukana.

Tässä kohteessa ruokailukalusto asettui luontevasti varjoon vaunun syrjällä olleeseen tasaiseen tehden siihen oikein miellyttävän paikan ateriointiin ja aamukahvihetkiin. Siinä oli mukava istuksia myös muuten vaan ja katsella puiden lomasta järvelle nautiskellen sieltä puhalttavasta pienestä tuulenvireestä.

Pieni kesäkeittiö uusine helloineen asettui taas kivasti vaunun toiselle syrjälle, kuten aikaisempanakin kesänä. Se on kyllä erittäin näppärä tämä tällainen pieni istutuspöytä kokkauspuuhiin tällaisella pienellä vaunulla. Hellakin osoittautui ensikäytössä aivan loistavaksi kapineeksi, jolla kokkailu sujui niin paljon nopsampaan kun sellaisella yksiosaisella, joka meillä ennen oli, sai laitettua oikein kunnolla kystä kyllä retkiruoaksi, kuten seuraavasta kuvasta näkyy. Kyllä kuulkaa kelpasi.

A small trip to Southern Savo, parked by the lake with almost all of my bamboo furniture with me. So pretty and cozy and with the new old stove a little luxurious too.

2 kommenttia: