lauantai 27. kesäkuuta 2020

Rumasta nätiksi

Sain pienen inspiksen entrata toissa kesänä askartelemani pyöreä pieni puutarhapöytä uuteen uskoon. se oli parissa kesässä pihalla mennyt jo niin rupusen näköiseksi ja tummaksi, että nyt oli hyvä aika pistää sille uusi ilme pellavaöljymaalilla. Muutenkin kun tässä etupihalla tyyli muuttuu sen suhteen, että rottinkia ja boho-tunnelmaa en siinä aio nyt pitää, kun ei ole säiltä suojattua paikkaa semmoisille siinä. Bohotus olkoot asuntovaunun juttu tänä kesänä ja etupihalle valitaan uusi tyyli.

Niinpä korkkasin vehnänharmaan maalipurkin ja pistin sutien, toki lantrasin taas vähän maalia pellavaöljyllä ensin, jotta ravitsee tuota rutikuivaa puuta myöskin. Olin jo aiemmin keväällä sutaissut sen männäkesäisen lautasohvan rungon antiikinvihreällä (siitä muuten ei ole kuvaa täällä ollutkaan vielä) se kun oli mennyt myös kovin pahan näköiseksi vietettyään tuon vetisen viime talven pihalla maaten.

Laitan ihan pian kuvia siitä, miltä nuo kalusteet näyttävät yhdessä; venhänharmaa ja antiikinvihreä, mutta nyt menen sutimaan tuon pöydän vielä toiseen kertaan, jotta tulee varmasti hyvä ja kestävä pinta siihen.

EDIT: Tässä vielä se kuva noista kahdesta väristä yhdessä. Toisen kerroksen maalaus-urakan jälkeen napsaisin kun oli niin hyvä ilta-auringon valo. Eikö olekin hauskasti samaa maata, vaikkeivät samaa väriä olekaan.Linen oil paint is the best paint to paint garden furniture if you ask me. I love how easy it is to apply and the good smell that comes from it. Of course it takes days to dry, but during summer it is much faster, because of the light (it needs light to dry) sometimes it's dry in a day already. Here's my really bad looking garden table turning in to a beauty. I'll put up more pics of it tomorrow, with the rest of the furniture too.

1 kommentti: