torstai 14. toukokuuta 2020

Pihapenkin pelastus osa II

Ja niinhän siinä sitten kävi, että se väri vaihtui toiseksi toiselle maalauskerralle tultaessa. Rupesin siinä miettimään sitä, että jos penkki on vuoden ympäri ulkona niin mikä väri olisi sellainen, että sitten talvella lumea vastenkin näyttäisi hyvälle ja siinä vihreä vei kirkkaasti voiton vehnänharmaasta.  Siispä miksasin antiikinvihreää tuohon lasipurkkiin missä oli ekasta maalauskerrasta yli jäänyt vielä vähän sitä vehnänharmaata pellavaöljyineen. Sitten sain pienen aivopierun ja lisäsin sinne vielä pelkkää pellavaöljyäkin, vaikka jälkikäteen ystävä torui, ettei olisi tarvinnut enää. No, mutta haitta on pienehkö; kuivumisaika taas venähtää vaan pidemmäksi.

Väri ei ole vielä ihan se mitä pitää syystä, että tuossa on seassa vielä vähän sitä vehnänharmaata, mutta sitten kun pääsen sen kolmannen kerroksen tuohon lätkimään niin sitten se on jo paljon enemmän antiikinvihreä. Ja kyllä se kannatti kuunnella omaa vaistoaan ja teitä jotka siitä minulle kommentoitte, että vihreä on parempi tähän penkkiin. Tästä tulee kyllä niin nätti sitten kun saan tämän maalaus-urakan valmiiksi.

And so I changed the color in the middle of my painting job. As I do more layers of paint than one it wasn't even an issue, for the second coat I just switched the color to antique green and when I get to put on the third layer no one will ever remember that I started with a differend color here. The bench painting project is progressing slowly, but nicely.

6 kommenttia: