keskiviikko 13. toukokuuta 2020

Hapsuja ja hapsuja

Jotkut joskus sanovat, että kesäfiilis on asennekysymys. Päätin kokeilla miten se toimii käytännössä ja laittelin asuntovaunuun jo vähän kesäkamoja sisälle. Ompelin eilettäin kaapeissa lojuvista jämäkankaista sinne uudet kesäverhot ja pistin ruokapöydän ympärille tyynyt paikoilleen. Ja sitten hytisin siellä hetken kameran kanssa räntäsateessa ja totesin, että asenteessani on kyllä vielä vikaa...

Mutta verhot näyttävät tosi kivalle. Oli juuri sopivan verran kapeita jämäpaloja sivuverhoiksi ja päädyn isoon ikkunaan löytyi palanen josta syntyi tuollainen hapsuteltu pieni kappa. Nämä ovat tosi kivat verhot silloin kun vaunussa ei yövytä vaan se on paikoillaan pihalla pienenä kesämökkinä ja rentoutumispaikkana ja saa kylpeä auringonpaisteessa sisätiloja myöten.

Sitten reissuja ja yöpymistä varten minulla on pimentävät samettiverhot jotka sujahtavat ikkunoihin viritetyille vaijereille muutamassa hetkessä näiden tilalle. 

Vaunussa on tänän kesänä teemana "more fringes are more" ja hapsuja löytyy melkein ihan joka nurkasta. R-a-k-a-s-t-a-n hapsuja ja tähän pikkumökkiin ne sopivat vaan niin täydellisen hyvin. Tästä tuleekin tänä suvena ihan täydellisen ihana boho-tyylinen glamping-kärry, jolla voin melkoisen huolettomasti lomailla ystävien mökkipihoilla turvaväleistä kiinni pitäen. Kun on oma mökki mukana, ei tarvitse muissa mökeissä sisällä käydäkään.

Nyt vaan voisi se suvi sieltä ruveta tulemaan, vunaun maalausprojekti ei ole tällä viikolla edennyt vielä yhtään, kun taivaalta sataa vaikka ja mitä ja lämpötilat hiipivät öisin pakkasen puolelle. Onneksi  on ystävä, jolla on autokorjaamo, jonka suojiin pääsemme viikonloppuna maalipinnat viimeistelemään. Jospa se suvikin sieltä sen jälkeen sitten saapuisi, kun kärrykin on taas kauniina.

Siihen asti koitan pitää asenteeni kohdillaan, vaikka sitten kotisohvalla viime kesän reissukuvia fiilistellessä.

Put up some summer curtains in the caravan and tried to sit in there and feel the summer coming. Didn't work out at all, all though the curtains look perfectly nice the temperature is way to cold to be hanging in there and the occational snowing outside doesn't help at all. 

So I'll just have to wait (and wait and wait and wait) for the Finnish summer to come. It might take a while but it usually does arrive at some point. 

4 kommenttia:

 1. Tosi kotosa sisustus. Kyllä tuolla kelpaa reissata ja olla ihan vaan kotipihassa. Juuri vähän aikaa sitten sanoin miehelle, että nyt pitäs olla asuntoauto, että voisi mennä huolettomasti kyläreissuille kesällä. Vaunu on kanssa kätevä, kun sen voi jättää johonkin ja käydä autolla välillä jossain. Tänä kesänä jää nyt yökyläreissut meiltä väliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaunu on kyllä hurjan näppärä, varsinkin näin poikkeusaikoina.

   Poista
 2. Ihanan näköistä! Minäkin haaveilen tuollaisista hapsutekstiileistä, millainen kangas siihen sopii? :) mitä tuo sinun käyttämä on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällaisiin hapsutteluihin sopii sellainen kangas mitä pystyy suht helposti purkamaan, jotta saa langat hapsuteltaviksi. Se on sitten kankaan paksuudesta kiinni kuinka paksuja lankoja siitä tulee. Nämä minun kankaat olivat ihan puuvillaa ja puuvilla/pellavaa, noin suunnilleen lakanakankaan vahvuisia. :-)

   Poista